Adana Numune Hastanesi'nde devleti zararı uğratanlara tahliye kararı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devleti 8 milyon 748 bin lira zarara uğrattıkları ileri sürülen ve aralarında 4 başhekiminde bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Demirspor Kulübü'nün eski Başkanı Bekir Çınar'ın da intihar etmesine yol açtığı öne sürülen davada; tutuklu 7 sanık, Denetimli Serbestlik Yasası gereği tahliye edilirken, sanıklara yurt dışı yasağı konuldu.

Aralarında Numune Hastanesi'nin şu anki Başhekimi M.M.M. eski başhekimler Prof. Dr. M.A., A. A., Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi F.A. ve Y.Z.G., 6 başhekim yardımcısı, çok sayıda doktor, hastane müdürleri, memurlar, tefeciler, medikal, yemekçilik, temizlik şirketleri sahiplerinin de bulunduğu 73 sanık hakkında ?Özel belgede sahtecilik, basit yaralama azmettirme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, yardım etmek, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, dolandırıcılık? suçlarından 3 yıldan 127 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Adana Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16'ncı duruşmasında tutuklu sanıklar H.M.K., H.İ.K, M.Ç., S.Ü., U.Ç., Y.Z.G. M.A. ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Mahkemede daha önce savunma yapmayan tutuksuz sanıkların ifadeleri alındı. Adana Demirspor Kulubü eski Başkanı Bekir Çınar'a faizle para vererek intihar etmesine neden olduğu öne sürülen E.Ç. bu suçlamayı kabul etmedi. E.Ç. Demirspor'a faizle değil, kullanılması için para verdiğini savundu. A.D. ise tefecilik iddiasını ret etti. Çınar ile sadece otomobil alım satımından dolayı ticari ilişkisi bulunduğunu dile getiren A.D. ise 30 yıldır bu işi yaptığını ve kendisine Çınar'a faizle para vermediğini öne sürdü. Ticaretle uğraştığını kaydeden N.K. de sıkıştığı zaman Çınar'a para verdiğini kabul etti.

Kendisinin de Bekir Çınar'dan para aldığını anlatan N.K. verdiği paradan faiz almadığını açıkladı. Sanık M.T. ise Çınar'a faizle para vermediğini ileri sürdü. Duruşmada tanık olarak dinlenen Bekir Çınar'ın eşi Nilgün Ö. ise eşinin ölümünden önce aşırı derecede borçlarının olduğunu bildiğini hatırlattı. Ö. Çınar'ın ticari ilişkilerinin kimlerle olduğunu bilemeyeceğini aktardı. Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin Denetimli Serbestlik Yasası'na göre tahliyesini istedi. Dava savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise Denetimli Serbestlik Yasası ile getirilen düzenleme kapsamında 7 sanığın tutuklulukta geçen süresini göz önünde bulundurarak, tahliyelerine karar verdi. Heyet 7 sanığa yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber