Belediye Başkanı Burma: Artık sel konusunda kararlı olalım, çözüm üretelim

Samsun'un Atakum ilçesinin yükseklerine yağan yağmurların alçak bölgelere inerken, sel kapanları tarafından tutulamaması nedeni ile Çobanlı ve Affanlı Dereleri taştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmurların Atakum ilçesinde bulunan Affanlı ve Çobanözü Derelerini taşırarak meydana getirdiği sel sonrası, "Artık sel konusunda kararlı olalım, çözüm üretelim." dedi.

Metin Burma, "Derelerin içinin kum ve ağaç kökleri ile dolu olmasının da etkisi ile dere yataklarına sığmayan sular, etrafı kaplarken, pek çok ev ve işyerine su basmasına, trafiğin durmasına neden oldu. Yaşanan sel felaketlerinden ders alınmadığı takdirde aynı zararların devam edecek. Bu halk bu kadar sıkıntıyı hak etmiyor. Artık sel konusunda kararlı olalım, çözüm üretelim. Sel sorunu ancak kararlılıkla çözülebilir." diye konuştu. Altyapı ve yüzeysel suların kendi sorumluluk alanında olmamasına karşın, bana ne demeyerek, elini taşın altına koymaya hazır olduğunu, yapılacak her ortak projeye maddi ve manevi destek vereceğini söyleyen Burma, "Halkın mağduriyetini giderecek her çalışmanın içinde olmak ve çözüm üretmek için ben varım." şeklinde konuştu.

Yağan yağmur suları nedeni ile taşan Affanlı ve Çobanlı Dereleri'nin sularının asfaltı yararak oluşturulan koridor ile denize ulaştırıldığını belirten Burma, "Yağışlar 2 gün daha aralıklarla sürecek. Bu nedenle Atakum Belediyesi Fen İşleri Ekipleri'nin teyakkuz durumunun devam ettireceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber