Alaköprü Barajı'nın ?Devirasyon Tüneli'nin açılışı yapıldı

Mersin'in Anamur ilçesindeki Dragon Çayı üzerinde yapımına devam edilen Alaköprü Barajı'nın ?Devirasyon Tüneli'nin açılışı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Güzeloğlu, projenin dünyada bir ilk olma niteliği taşıdığını söyledi. Alaköprü Barajı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) su ihtiyacının karşılanacağına vurgu yapan Güzeloğlu, projenin yavruvatan KKTC ile olan kardeşliği daha ileri noktaya taşıyacağını belirtti. Güzeloğlu, ?Alaköprü Barajı bereket ve rahmet olacaktır. Projemiz Anamur'a da ekonomik ve sosyal kazanımlar sağlamakla birlikte, ilçemizin güzelliklerini daha net konuma taşıyacaktır. 110 milyon kilovat saatlik elektrik üretimi de gerçekleştirecek olan Alaköprü Barajı, ülkemizin prestij projesi olarak Başbakanımızın talimatı ile 12 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak ve bu projemiz ülkemiz 2023 hedeflemesine büyük katkı koyacaktır? dedi.

Güzeloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun projenin hataya geçirilmesinde büyük kararlılık gösterdiğinin altını çizerek, ?Alaköprü Barajı'nın yapımına emek veren Başbakanımıza, bakanlarımıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ise Alaköprü Barajı ile ilgili bilgiler vererek, projenin mimarı olan Başbakan Erdoğan'a ve proje inşaatının tamamlanarak faaliyete geçmesi için büyük çaba sarf eden Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu'nun talimatıyla ?Devirasyon Tüneli'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber