Sakarya'da vatandaş orta hasarlı binaları terk etmiyor

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında kayıtlara orta hasarlı olarak geçen ve olası bir depremde yıkılmasına kesin gözü ile bakılan orta hasarlı binalar, aradan geçen süreye rağmen boşaltılamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem felaketinin ardından kayıtlara orta hasarlı olarak geçen ve sayıları 300'ü geçen binalarla ilgili geçtiğimiz Aralık ayında alınan kamu hizmetinin kesilmesi kararına rağmen vatandaşlar bu evleri terk etmiyor. Olası bir depremde yıkılmasına kesin gözü ile bakılan evlerin halen boşaltılmadığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, vatandaşların gerekli sorumluluğu almadığını ifade ediyor.

Katıldığı yerel bir televizyon kanalında konuşan Başkan Toçoğlu, ?Depremi 13 yıl önce yaşadık. Tecrübeli olmamız, çok dikkatli olmamız gerekir. Binalarımızı kaçak yaparsak, kuralına uygun yapmazsak, sonrasında oluşabilecek felakete kader diyemeyiz. Sakarya'da halen orta hasarlı binalar var. Bu binaların kesinlikle yıkılması gerekiyor. Binaların yıkılabilmesi için burada yaşayan vatandaşların binaları terk etmesi amacı ile sularını ve elektriklerini kesiyoruz, doğalgaz vermiyoruz. Vatandaşımızı illa yaka paça dışarı mı atalım?? ifadelerini kullandı.

Sakarya'da bir deprem olması durumunda sorumluluğun belediye başkanlarında olacağını ve herkesin kendilerinden hesap soracağını dile getiren Başkan Toçoğlu, ?Yarın öbür gün Allah korusun, başlarına bir şey gelse belediye başkanlarının yakasına yapışırlar. Belki hayatımın dramatik anlarından biriydi, belediye başkanlığımın 4. ayında depreme yakalanmak. Ama ben bu depremden çok önemli dersler çıkardığımı düşünüyorum. Kaçak olan işlere, kurallara uygun olmayan işlere asla müsaade etmem? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber