Çöpten ekmek toplayan aileye iftar sürprizi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde iftar için çöpten ekmek toplayıp yedikleri öğrenilen aileye Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği iftar sürprizi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Emine Kardeş, Dernek Müdürü Ahmet Turan Toprak, Başkan Yardımcısı Funda Özbey ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nursel Aydın, ailenin yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eve giderek iftarlarını burada açtılar. Yanlarına aldıkları yemekleri ve çeşitli gıda malzemelerini aileye veren Dernek Başkanı Emine Kardeş, ailenin içinde bulunduğu durum ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Ramazan ve Hilal Aslan çiftinin yaşadığı bu evin durumunu öğrendikten sonra dehşete kapıldık. Bu insanlar durumları yetersiz olduğu için çöpten ekmek topluyor ve yiyorlar. Evin erkeği Ramazan Aslan belindeki rahatsızlık nedeniyle herhangi bir işte çalışamıyor. Şu anda da evde değil hastanede tedavi görüyor. Biz de iftarımızı bu evde açarak hem ailenin sıcak bir yemek yemesini hem de misafir ağırlamanın mutluluğunu yaşamalarını istedik. Özellikle iftarımızı açtığımız bu ev ile ilgili birkaç detayı sizinle paylaşmak istiyorum. Aile çöpten ekmek toplayıp yeme noktasına gelmiş. Biz de çöpten ekmek topladıklarını duyunca hemen konuya el koyduk. Bu durumun sadece bizimle çözülmesinin imkanı yok. Ailenin evinde yiyecek, içecek ve ev malzemesi hiç yok. Sadece iki odalarında kapı ve pencere var ama onu da parasını veremedikleri için dün sökmeye geldiler. Ben buradaydım ve müdahale ettim. Yoksa kapı ve pencereleri söküp götüreceklerdi. Evin hanımı şimdi, hamile ve karnındaki çocukla birlikte beş tane küçük çocuğu olacak. Hepsine bakamadığı için yeni doğacak olan bebeğini evlatlık olarak vermeyi düşünüyorlar. Bu konu ile ilgilenilmesi ve sorunların kesin olarak en aza indirilmesi gerekiyor. Biz yardımlarımızı gücümüz çerçevesinde yapıyoruz. Ramazan boyunca biz bu tür durumlarda olan ailelere yardımlarda bulunuyoruz. Özellikle bize yardım gönderen başta Dengir Fırat olmak üzere İstanbul'da bulunan iş adamı Kenan Alpay, Kahta'daki iş adamı Murat Demiral, Adana'da yaşayan ve isminin anılmasını istemeyen uzman doktora şükranlarımızı sunuyoruz. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Dengir Fırat derneğimizi ziyaret ettiğinde bizlere bu konularda söz verdi. Verdiği bütün sözleri de yerine getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Kahta Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nursel Aydın da bu gün aramıza katıldı. Kendisine de gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Misafirlerine ikram edecek bir şeyleri olmadığı için çok üzüldüğünü ifade eden 67 yaşındaki Mahmut Aslan, geliniyle birlikte gözyaşlarına boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber