Denizli'de alt yapıya dev yatırım

Denizli Belediyesi, Bağbaşı ve Gökpınar Bölgesi Yağmursuyu Hattının inşasına başladı. Yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hattı ile su baskınlarının son bulacağı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağbaşı ve Gökpınar bölgesi yağmursuyu hattının yapımına düzenlenen törenle başlandı. Antalya Karayolundaki çalışmaları yakından inceleyen ve ilk harcı firma yetkilileri ile birlikte atan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Zümrüt Mahallesi'nde devam eden çalışma alanına geçen Başkan Zolan, burada 3 metre çapındaki dev büzlerin yerleştirilmesi sırasında projenin detaylarını basın mensuplarına anlattı. Dev borulardan birinin yerleştirmesini Başkan Zolan kepçeyi kullanarak bizzat kendisi yaptı.Daha sonra temel atma törenine geçildi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan ve vatandaşlar katıldı. DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz'in DSİ'nin bölgede sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan 2004 sonrası Denizli'de hizmet anlayışının tamamen değiştiğini belirterek, ?Denizliler bir zamanlar imrenen insanlardı. Nazilli'ye, Buharkent'e imrenirdik. Şimdi ise Denizlililer artık dimdik yürüyor. Çünkü Denizli bir dünya kenti haline geldi ve imrenilen şehir oldu. 2009 yılında bütünşehir ile birlikte Denizli Belediyesi'ne geçen bu altı mahallemizde çalışmaları hızlandırdık. Bu bölgede 300 bin metrekare alana sahip tam 55 park yapıldı, basketbol ve oyun alanları hizmete sokuldu. Yüzme havuzu projemizin inşası devam ediyor. Bu bölgede yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Bu yıl bu bölge ayrıca doğal gaz yakmaya başlayacak? dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yağmur suyu isale hattı ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin 50 kilometre uzunluğunda olacağını belirterek, 240 gün içersinde tamamlanacağını, projenin sona ermesi ile sel felaketine karşı tüm önlemlerin alınmış olacağını vurguladı. Daha sonra konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli'nin Türkiye'de parmakla gösterilen bir il haline geldiğini belirterek, ? 4 yıl önce alt yapı projesine başladığımızda birileri çamur üzerinde siyaset yapıyordu. Altyapının altında kalmamız için dua ediyorlardı. Ama o çamur içinde siyaset yapanlara inat Denizli halkı bize emaneti bir kez daha teslim etti. Yağmur yağdığında Denizli sele maruz kalıyordu. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyordu. 2011 ile 2012 yılında Denizli yağış açısından en yoğun yağmur yağdığı dönemi yaşadı. Ama şükürler olsun o görüntüler eskide kaldı? dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de törende yaptığı konuşmada, Denizli'ni son 10 yılda yapılan yatarımlar büyük aşama kat ettiğini belirterek, ?Atyapı projesinin ardından son rötuşlar yapılıyor. Sulama projeleri gerçekleştiriyoruz. Denizli Belediyesi'nin yanı sıra devlet yatırımları da önemli oranda arttı? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projeye ilk harç konularak temel atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber