Giresun Valiliği'nden tesis açıklaması

Giresun Valiliği, Görele ilçesinde yapımı planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisiyle ilgili basında yer alan haberlere tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, "Bazı haber ajansları ve basın yayın organlarının da taraf bir kişinin gerçek olmayan beyanatlarını kamuoyuna aktarmaları Basın Meslek İlkeleri ile bağdaşmamaktadır. Valiliğimiz yöre halkına vermiş olduğu sözü mutlaka tutacaktır.? denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Görele Aydınlar ve Köprübaşı belde sınırları ile Tirebolu ilçesi Mursal köyü sınırları arasında bulunan, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait, yaklaşık 75 hektar alanda Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımına uygun olup olmadığı konusunda çalışma başlatılmış ve bu konuda yöre halkına bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin, toplantıda yapmış olduğu açıklamada 3 şarttan bir eksik olursa buraya Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmayacağının taahüdünde bulunmuştur. Bu şartlar, ÇED Olumlu Belgesi, bakanlık uzmanlarının raporu, üniversitelerden oluşturulacak konunun uzmanı heyetin olumlu raporu. ÇED Raporu alınması için geniş kapsamlı jeolojik etütün yapılması zorunlu olduğundan birinci etap olarak jeolojik etüt yapımına başlanmıştır. Jeolojik etüt için 11 nokta belirlenmiş ve 25 metre derinliğe kadar sondaj yapılması uygun görülmüştür. Sondajla ilgili raporun idaremize gelmesi yaklaşık Eylül ayının başlarını bulacaktır. Bu nedenle idaremize verilmiş herhangi bir rapor bulunmamaktadır. Çalışmalarla ilgili ÇED genel Müdürlüğünden uzman istenmiş ve bu uzmanlarca yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Uzman kişiler de jeolojik etüt sonuçlarına göre kendi görüşlerini bir rapor halinde bildireceklerini ifade etmişlerdir.?

?İdaremizde jeolojik etütle ilgili herhangi bir rapor veya ön rapor yok iken, sanki rapor varmış gibi kamuoyu yanlış bilgilendirilmeye çalışılmaktadır? ifadelerine yer verilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Jeolojik etütün 12 metresinde su rezervlerine rastlanıldığı, heyelan tespit edildiği gibi haberler tamamen asılsız ve kasıtlıdır. Bazı haber ajansları ve basın yayın organlarının da taraf bir kişinin gerçek olmayan beyanatlarını kamuoyuna aktarmaları Basın Meslek İlkeleri ile bağdaşmamaktadır. Valiliğimiz yöre halkına vermiş olduğu sözü mutlaka tutacaktır. Öncelikle bu konuda olumlu veya olumsuz bir gelişme olduğunda yöre halkına bilgi verilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber