Osmancık'ta yangın: 1 ev, 1 ambar yandı

Çorum'un Osmancık ilçesinde iddialara göre uçurulan dilek fenerlerinin ateşli kısmının bir bahçedeki plastik atıkların üzerine düşmesi sonucu çıkan yangında 1 ev ve ambar yanarken, 2 evde de maddi hasar meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet mahallesi 2. Karayolları çıkmazında bulunan Ahmet Şahiner'e ait bahçeden alevler yükselmeye başladı. Bahçedeki plastik atıkların alev alması kısa sürede büyüyen yangın Fevziye Kabaca isimli kadının oturduğu eve sıçradı. Kabaca'ya ait ahşap evin çatısını saran alevler daha sonra Tüfekçi ailesine ait ambar ve İhsan İpek'e ile Mehmet Şahiner'e ait evlere sıçradı.

Çevrede bulunan vatandaşlar yangını itfaiyeye haber vererek yardım istedi. Osmancık İtfaiyesi yangına iki itfaiye aracı ve takviye olarak vidanjörle müdahale etti. Yangının başladığı bahçede çok sayıda plastik atık olması yangının kontrol altına alınmasını geciktirdi. İtfaiye ekipleri yaklaşık iki saat sonra yangını kontrol altına alabildi.

Görgü tanıkları polise verdikleri ifadede kimin uçurduğunu görmedikleri iki dilek fenerinden birisinin ateşli kısmının koparak bahçeye düştüğünü, hemen arkasından da bahçede yangın çıktığını söyledi.

Mahalle sakinleri de son zamanlarda ilçede moda haline gelen dilek fenerinden ikinci kez yangın çıktığına dikkat çekerek yasaklanmasını istedi.

Olay yerine gelerek itfaiye ekipleri ile görüşen Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, yangını söndüren ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yazıcı, yangının sıçradığı alanının sabaha kadar gözlem altında tutulması talimatında bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün yangınla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber