1 PKK'lı ölü, diğeri yaralı ele geçirildi

VAN'ın Başkale İlçesinin Bebleşin Jandarma Karakolu yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlayıcının uzaktan kumanda düzenekle patlatıldığı belirtilirken, hemen ardından başlatılan operasyonlarda biri ölü, biri yaralı 2 PKK'lının ele geçirildiği belirtildi. Patlama saat 10.00 sıralarında Van-Başkale Karayolu'nun 85. kilometresinde bulunan Bebleşin Jandarma Kontrol noktasının yakınlarında meydana geldi. Yola döşenen mayın, askeri zırhlı aracın gecişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada can kaybı yaşanmazken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Operasyon, Büklümdere köyü kırsalında yoğunlaştırıldı. Hava destekli sürdürülen operasyonda PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmalarda bir PKK'lı ölü, bir PKK'lı da yaralı ele geçirilirken, operasyonların sürdüğü belirtildi.

YARALI PKK'LI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan Bebleşin Karakolu yakınlarında yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılmasının ardından bölgede balatılan operasyonlar devam ederken, yaralı yakalanan PKK'lı ambulansla Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilerek tedavi altına alınan PKK'lının sol bacak ve karnından yaralı olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber