Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü kendi elektrik enerjisini üretiyor

Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü Karagöknar İşletme Şefliği ormanda var olan suyu kullanarak kendi elektriğini üretmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yenilenebilir enerji kaynaklarına bir yenisini daha ekledi. Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Şeflikleri çalışanları, teknik elemanlar, muhafaza memurları ve işçilerin yılın dört mevsimi ormancılık faaliyetlerini yürüttükleri ormandan istifade ederek kendi elektriğini üretmeye başladı.

Bazı bölgelerde dört mevsim, bazı bölgelerde ise kış ayları hariç diğer mevsimlerde her türlü sosyal ortamdan uzak, elektriksiz olarak kalınan söz konusu iş merkezlerinde, şartların iyileştirilmesi, çalışanların motivasyonunun ve iş verimliliğinin artırılması için tabiatın imkanlarından faydalanılıyor.

Bölge Müdürlüğü bu mağduriyeti gidermek için ormanda var olan suyu ve rüzgarı kullanarak kendi elektriğini kendi üretme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda Bolu Orman İşletme Müdürlüğü Sarıçam İş Merkezinde faaliyete geçirilen 16 KW kapasiteli su tribünü ile sudan elektrik üretimi ünitesi ve Gurbettaşı mevkiinde yapımı tamamlanarak elektrik üretimine başlanılan 6 KW kapasiteli rüzgar tribününden sonra Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü Karagöknar Orman İşletme Şefliğinde de 5 KW kapasiteli su tribününden elektrik üretimine başlandı.

Yapımına 2011 yılında başlanan ve saniyede 30 litre debisi, 20 metre düşüş ile 220 volt elektrik üreten söz konusu su tribünü sayesinde, Karagöknar Orman İşletme şefliği Paşabükü depo binası ve çevresi elektriğe kavuşturdu.

Toplam kapasitesi 5 KW olan elektrik enerjisi, mevcut binaların aydınlatma lambaları, televizyon, telsiz, buzdolabı, çamaşır makinesi, bilgisayar ve yazıcı gibi cihazların elektrik ihtiyacını aynı anda karşılayabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber