Alleben Deresi'nde kayıkla gezilebilecek

Yıllardır Gazianteplilerin şikâyetçi olduğu Alleben Deresi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılıyor. Alleben Deresi'nde artık kayıkla gezi yapılabilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Alleben Deresi için yeni bir proje hazırladıklarını, ihalesi yapılan projeyi de iki aşamada bitireceklerini söyledi.

'Alleben Deresi'nin Turizme Kazandırılması' kapsamında hazırladıkları projenin birinci etabının Hukukçular Lokali önünden başlayıp Maanoğlu Köprüsü'ne kadar, ikinci etabının ise Maanoğlu Köprüsü'nden Gaziantep Kalesi'ne kadar olacağını belirten Güzelbey, Sanko Park'ın arkasında küçük bir adacığın oluştuğunu ve bu adacığı bir kafe yapacaklarını ve insanların burada kayıkla gezebileceklerini kaydetti. Önceleri insanların eğlenmek için gidebilecekleri mekânların çok az olduğunu, ancak şimdilerde ise bu konuda liste yapıldığını vurgulayan Güzelbey, ?Biz Gazianteplilerin daha ferah ve temiz bir ortamda yaşamasını istiyoruz. İnsanlarımıza gezip hoşça vakit geçirebilecekleri güzel, nezih eğlence mekânları ve sosyal alanlar sunmanın gayreti içindeyiz. ? diye konuştu.

Güzelbey, Gaziantep için yapmak istediği en büyük projelerden birisinin bu olduğunu, bunu gerçekleştirmesi durumunda çok önemli bir hizmete imza atmanın yanı sıra en büyük hayallerinden birini de gerçekleştirmiş olacağını belirtti. Güzelbey, projeyi 2013 yılının Haziran ayı gibi bitirmeyi planladıklarını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber