Mersin kruvaziyer turizmine hazırlanıyor

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, ilki 24 Ağustos'ta gelecek kruvaziyer gemisinin kent için hem önemli bir fırsat hem de büyük bir sınav olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürsoy ?Organizasyonun devamı için bu sınavı geçmek zorundayız.? dedi.

Alper Gürsoy, yaptığı açıklamada, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başta olmak üzere kent dinamiklerinin olağanüstü gayretleri sonucu ilk kruvaziyer gemisinin 24 Ağustos'ta Mersin'e geleceğini bildirdi.

Bu nedenle binlerce turistin 4 Eylül'e kadar bölgede kalacağını kaydeden Görsoy, ?Turizm potansiyeli yüksek olmasına rağmen yıllardır bu potansiyeli değerlendirilemeyen Mersin'in makûs talihi, kruvaziyer projesiyle biraz olsun yenilecek. Bu önemli fırsatı çok iyi değerlendirmek, yeni fırsatlara kapı aralamasını sağlamak zorundayız. Mersin, bugün ne yazık ki turizm pastasından son derece az pay alan bir şehir. Potansiyel var ancak yatırım yok, turist yok. Buna bağlı olarak da turizm geliri son derece düşük. Mersin bunu hak etmiyor.? ifadelerini kullandı.

İlk kruvaziyer gemisinin bölge turizminin gelişmesi için hayati önem taşıdığını kaydeden Gürsoy, ?Mersin'e gelecek kruvaziyer gemisinin rıhtımımızda sorunsuz bir şekilde demirlemesi, içindeki yolcuların bölgede en iyi şekilde ağırlanması gerekiyor. Bu ilk tur, sonraki turlar için referans olacak. Bugün dünya turizminde önemli bir yere sahip olan kruvaziyer turizminden Mersin'in de pay alması için gösteriler çabaların sonuçsuz kalmaması, bu önemli organizasyonun başarıyla sonuçlanması için idarecilerimizden esnafımıza, hatta sokaktaki vatandaşımıza kadar her birimize görevler düşüyor. Kruvaziyer turizmi konusunda dünyanın önde gelen gemi firmalarının şehrimize göndereceği turistlere bölgeyi iyi tanıtmak, iyi bir ev sahipliği örneği göstermek, bu organizasyonun artarak devam etmesi için kapı aralayacak.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber