Bakanlık Nizip Çayı'nın kirlenmesi ile ilgili inceleme başlattı

Gaziantep'in Nizip Çayı'nın kirlenmesi ile ilgili şikayetlerin üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgede inceleme başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Nizip İlçesinde bulunan Nizip Çayı'nın kirlenmesi ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgede inceleme başlatarken görevlendirilen ekip çalışmalarına başladı.

Fabrikalardan çıkan atıkların Nizip Çayı'na karıştığı ve tarım arazilerinin Sudan zarar gördüğü şikayetleri üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığından gelen bir ekip bölgede incelemelerine başladı. Çaydan numune alan ekip çevrede olan biten her şeyi rapor haline getiriyor. İnceleme çalışmalarına eşlik eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da özellikle Nizip Çayı'ndaki yoğun kirlilikten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na müracaat ettiklerini, yaptıkları girişimler sonucunda Bakan Eroğlu'nun talimatıyla Ankara'dan gelen ekibin çayda ve çevresinde inceleme yaptığını söyledi.

Ekibe incelemeleri sırasında Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, DSİ Gaziantep Şube Müdürü İsmail Kaya,DSİ 20'nci Bölge Müdürlüğü İçme Suları ve Atık Su Şube Müdürü Fatih Akar, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir ekip de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber