Fındıkta lisanslı depoculuk uygulaması

Ordu'da fındıkta lisanslı depoculuk temsilciğinin gelecek ay faaliyete geçeceği belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ (LİDAŞ) Temsilcisi Şenol Köksal'ın Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret ettikleri belirtildi.

Açıklamada, ziyarette, Kaymakam Demir ve LİDAŞ Temsilcisi Köksal tarafından çalışmalar hakkında Vali Düzgün'e bilgi verildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"LİDAŞ tarafından Ünye'de kiralanan 25 bin tonluk depo, lisanslı depoculuk uygulamasının ilk örneğini oluşturacak. LİDAŞ firmasıyla Ünye Ticaret Borsası arasında imzalanan protokol gereğince, Ünye Ticaret Borsası tarafından, depoya bırakılacak olan fındığın analizinin ve randıman tespitinin yapılması amacıyla, ilk etapta fiziki analizin yapılacağı bir laboratuvar önümüzdeki günlerde kurulacak.

Bu şekilde, yetkili sınıflandırıcı lisansına sahip olacak olan Ünye Ticaret Borsası'nın laboratuvar testi ve sınıflandırmasına tabi tutulan ürün karşılığında LİDAŞ tarafından fındık üreticisine ürün senedi verilecek. Bu ürün senedi ile vatandaş fındığını istediği zaman depodan geri alıp satışını yapabilecek. İsterse bu ürün senedini bir başka fındık alıcısına satabilecek. Ürün senedini alan firma ya da ihracatçı senette belirtilen cins ve miktardaki fındığı depodan kendisi doğrudan teslim alacak. Fındığın depoda kaldığı süre için LİDAŞ firmasına aylık cüzi bir kira ödenecek"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber