Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu binası yıkılıyor

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nin yapımı için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan devralınan Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu'nun binası hafta sonu yıkılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi tarafından Örtülü pınar Mahallesi'nde bulunan Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu'nun binası tamamen boşaltılarak yıkım için hazır hale getirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü binanın yıkımının başlayacağını belirterek, 23 Ağustos Perşembe günü saat 09.30'da yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Çok sayıda sosyal donatıya sahip olacak Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nin 480 günlük yapım ihalesine çıkacaklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Kültür Merkezi'nin 2013 yılının sonunda bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

Kültür merkeziyle ilgili bilgiler veren Uzun, şunları söyledi: ?3 kat yerin altına 3 kat da üzerinde olmak üzere toplam 22 bin metrekareden oluşacak Hanımlar Kültür Merkezi'nin içerisinde resepsiyon, spor salonu, bebek bakım odası, yüzme havuzları, sauna, cep sinema salonları, konferans salonu, fitness, 175 araçlık bir otopark, üst katında ise bin metrekare alana sahip bir lokanta, resim, müzik, heykel, dikiş nakış kursu, ahşap boyama, sanatsal faaliyetlerin yürütülebileceği ayrı salonlar yer alacak.?

Sivas Belediyesi bina karşılığında Kılavuz mevkiinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde barınan çocuklar için Sevgi Evleri inşa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber