Selim'de bin 300 adet damızlık koyun dağıtıldı

Kars'ın Selim ilçesi Sarıgün köyünde 50 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında, bin 250 adet koyun, 50 adet koç dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yürütülen projeler kapsamında, sosyo ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların toplumsal ihtiyaçlarının karşılanarak topluma entegre olmalarını ve ekonomide aktif üretken duruma geçmelerini hedeflediklerini belirtti. Kaymakam Kaya, vatandaşların sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla, şehirsel alanda iş kurmaya yönelik, kırsal alanda ise yöre şartlarına uygun, sürdürülebilir faaliyetlere yönelik gelir getirici projelerin desteklendiğini ve bu yönde yapılacak çalışmaların devamının geleceğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım ise projenin takip ve kontrollerinin İl Müdürlüğü'nce yapılacağını belirterek vatandaşlara hayvanların bakımıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

Vakıf Müdürü Fikret Çelik, toplam 1193 bin 700 TL ye mal olan projenin ilçeye büyük oranda ekonomik katkı sağladığını ve bundan sonraki süreçte üretimin artmasıyla birlikte bu katkının katlanarak artacağını, proje sayesinde 50 yoksul ailenin üretime aktif şekilde katılımlarının sağlanıp kendi gelirlerini elde ederek aile ekonomilerine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Öte yandan koyunların dağıtım törenine Kaymakam Kaya'nın yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldırım, Vakıf Müdürü Çelik, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, Mal Müdürü Mehmet Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gültekin Şekerci ve diğer görevliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber