'Tarikatçı' dershane orduda ihraç sebebi olamayacak

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKERİ Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), okula girmeden önce irticai gruplara yakın olduğu iddia edilen bir dershaneye giden öğrencinin askeri yüksek okuldan atılmasını haksız buldu.

Olay şöyle gelişti: Afyon'un Sandıklı ilçesinde bir öğrenci, üniversite sınavlarına hazırlanabilmek için Kocatepe Dershanesi'ne kayıt yaptırdı. Daha sonra da astsubay olmaya karar verdi ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nun sınavını kazanarak bu okula girdi. İki yıllık eğitimini tamamlayan öğrenci göreve başlatılmak üzere hazırlık kampına alındığı sırada okuldan atıldı. Kendisine bir sebep gösterilmeyen öğrenciye sözlü olarak, "İrticai gruplara yakınlığı ile bilinen dershanelere devam etmişsin" denildi. Karara itiraz eden öğrenci ise AYİM'e başvurarak işlemin iptalini istedi.

Öğrencinin lehine karar veren AYİM'in gerekçesi şöyle: "Davacının olumsuz olarak değerlendirilen durumunun soruşturmanın kabulünü gerektirir nitelikte olmadığı ve davacının okuldan çıkarılmasını gerektirir şartların oluşmadığı kanaatine varıldığından, davacı hakkında okuldan çıkarılma şeklinde tesis edilen işlemin hukuka uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır."

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber