Kuşadası'nda dilenci operasyonu

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazanda da ilçeye akın eden dilencilere göz açtırmıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başta sahildeki Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı ve 50. Yıl Caddesi gibi ana arterler olmak üzere, çarşılar ve camilerde dilencilerin vatandaşları ve turistleri rahatsız etmesini önlemek için uğraş veriyor.

Dilenci operasyonlarını sıklaştıran Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri son olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, sokaklarda, sahilde ve camilerden 25 dilenciyi topladı. Zabıta Müdürlüğüne getirilerek üzerleri aranan dilencilerin topladıkları paralar tutanakla alındı. Uygulamada yasal işlemleri tamamlanan dilenciler, kimlikleri olmadığı için emniyet güçlerine teslim edildiler.

Özellikle yerli ve yabancı turistlere rahatsızlık veren dilencilere karşı turizm sezonu boyunca çalışma yaptıklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Yaz sezonunda en çok şikayet aldığımız konuların başında dilenciler geldi. Bu konuda zabıta ekiplerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Çalışmalarımızı Ramazan ayında da sıklaştırdık. Son olarak 25 dilenci toplandı. Ekiplerimiz gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Kuşadası'nı dilenci belasından kurtarmakta kararlıyız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber