Devlet memurundan İstanbul'a elveda

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, İstanbul'da yaşayan memurların maaşlarının yüzde 37'sini kira ve ulaşıma harcadıklarını belirterek, 'Bu nedenle 5 bine yakın memur İstanbul'dan kaçmak için dilekçe verdi. Bu gidişle yakında İstanbul gibi büyük illerde memur kalmayacak' diye konuştu. Aksu ayrıca bugün hükümetle yapılacak görüşmelerde büyükşehirlerde görev yapan tüm memurlara 'Büyükşehir özel hizmet tazminatı' verilmesini isteyeceklerini söyledi.

MAAŞ FARKLILIĞI ÇOK FAZLA

Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksu, bugün başlayacak toplu görüşmelerde özellikle adil maaş talebi üzerinde duracaklarını söyledi. En yüksek maaşlı memur ile en düşük maaşlı memur arasında 22 kat fark olduğunu belirten Aksu, en düşük maaş olan 541 YTL'yi 950 YTL'ye çekmek istediklerini, mesai ücretlerinin de günün şartlarına uygun hale getirilmesini amaçladıklarını anlattı.

Merkez Bankası Başkanı'nın maaşının 11 milyar 400 milyon lira, giydirilmiş maaşının ise 20 milyar lira olduğunu belirten Aksu, 'Biz, memurlar arasında ayırım olmamasını istiyoruz. Tüm memurların 'beyaz memur' olmasını istiyoruz' dedi.

İmam-İstasyon memurları gibi bazı memurların haftalık izinlerinin bulunmadığını yıllık izne dahi gidemediklerini anlatan Aksu, görüşmelerde bu memurlara acilen izin çıkartılmasını ve uygulamanın kaldırılmasını isteyeceklerini kaydetti.

SOSYAL HAYATLARI YOK

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde memur olmanın bedelinin ağır olduğunu ve burada yaşayan memurların aldıkları maaşın büyük bölümünün kiraya ve ulaşıma gittiğini belirten Aksu, 'Bu nedenle 5 bine yakın memur İstanbul'dan kaçmak için dilekçe verdiler. Bu gidişle yakında İstanbul gibi büyük illerde memur kalmayacak' diye konuştu.

'4 kişilik bir ailenin zorunlu ihtiyaçlarının tutarı, elektrik, su, doğalgaz, telefon, elektrik, mutfak, eğitim ve giyim masrafları 1 milyar 56 milyon lirayı buluyor. Memurlar, gazete, dergi almak, tiyatro, sinemaya gitmek gibi sosyal aktivitelere katılamıyorlar' diyen Aksu, bugün saat 14.00'te hükümetle yapılacak toplantıda büyükşehirlerde görev yapan tüm memurlara 'Özel Büyükşehir Tazminatı' verilmesini görüşeceklerini söyledi.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman da memurların aldıkları maaşlarla geçim sıkıntısı içinde olduklarının bilinen bir gerçek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

İSTANBUL'DA ÇALIŞANA ÖZEL TAZMİNAT VERİLSİN

'Ancak özellikle İstanbul'da çalışan memurlar için bu sıkıntılar daha da fazla yaşanmaktadır. İstanbul'da görev yapan memurlardan öğretmenlerin aldıkları maaşın yüzde 68'i, hemşirelerin maaşının yüzde 78'i, hizmetlilerin maaşının yüzde 100'ü kira ve ulaşıma gitmektedir. İstanbul'daki memurlar adeta ev kirası için çalışıyorlar. Buradan hükümete çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki; İstanbul'da çalışan memurlar başta olmak üzere büyükşehirlerdeki memurlara tazminatı verilsin.'

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber