Baba Çakır: Aslı Çakır Alptekin, keşfedilmeyen gizli bir bombaydı

Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in babası Adil Çakır, kızının keşfedilmeyen gizli bir bomba olduğunu ve bir anda yükselip çıktığı için birinci olacağını bildiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra Olimpiyatları'nda atletizm dalında Türkiye'ye altın madalyayı getiren Aslı Çakır Alptekin'in Antalya'da yaşayan ailesi büyük bir mutluluk yaşıyor. Kızlarının başarılarından dolayı telefonları tebrik aramalarından susmayan Çakır ailesi, evlerine de gelen idari personeller, gazeteciler ve yakınları tarafından tebrik ziyaretlerini kabul ediyor.

Kızını ilk izlediğinde kelimeler ile anlatamayacak ve çok gurur verici bir şey olduğunu kaydeden anne Hatice Çakır, o anın çok güzel olduğunu ama tam olarak yaşayamadığını söyledi. Kızının birinci olacağından emin olduğunu belirten anne Çakır, ?Rahatsızlandım şekerim düştü tansiyonum yükseldi biraz. O yönden tam olarak yaşayamadım ama birinci olacağına emindim. Kızımın yaptığı bir şey o kadar güzel bir duygu ki Türkiye'nin gururu oldu artık. Bu sene çok çok iyi çok hırslıydı. Madalya alacağına inanıyorduk. Çok çalıştı ve başardı.? şeklinde konuştu.

Yoğun hazırlıklar nedeniyle kızlarına düğün yapamadıklarını belirten anne Çakır, antrenmanları çok olduğu için düğün yapamadıklarını ve sadece nikah yaptıklarını ilerleyin günlerde de düğün yapacaklarını aktardı.

Olimpiyat dışında kızının bir çok birinciliği olduğunu aktaran baba Adil Çakır ise, ?Bu belli bir aşamalar belirli nedenler vardı. Başbakan'a bir söz verdi. Ondan sonra sözünü yemedi. 3 yerde birinci geldi. Başbakan'a sözü verdikten sonra buraya geldi ağlayarak dedik ki 'Birde kazanamasam' bende ona 'Kalben bedenen ruhen inandığın sürece sen bunu başarırsın. Ben inanıyorum sende inan' dedim. Ve bu duyguyla gitti orada birinci oldu.? diye konuştu.

O anki birincilik duygusunun anlatılmaz olduğunu belirten baba Çakır, Allah'ın herkese böyle bir sevinç yaşatmasını söyledi.

Kızının eşfedilmeyen saklı gizli kalmış biri olduğunu aktaran Baba Çakır şöyle devem etti:

?Bazı insanlar gidiyor bütün gazeteler manşet yapıyor. Ama biz manşet yaptırmadık, gizliydi bu gizli bombaydı. Birden fırladı. Onun için başaracağını biliyordum. Zamanı bekledi oda oldu. 8 yaşından beri ilgileniyor. Şu anda 16 seneden beri bu işi yapıyor. Sonunda istediği yere ulaştı.?

Kızının yaklaşık 16 yıldan beri kazandığı 150 madalyayı eline alan baba Çakır, ?Bu benim servetim. En büyük param bu benim başka param yok. Bundan başka benden fazla zengin varsa söylesin. Başbakan olmasa bunu alamazdı. Ona söz verdi. Şimdi olimpiyatı kazandığı için çok mutlu ve huzurluyum.? dedi.

Çakır ailesini ziyarete gelen Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken de, ?Aslı Çakır'ın almış olduğu derece bizi sevince boğdu. O Antalya'nın evladı. Küçüklüğünü bildiğim için küçükten belliydi birinci olacağı. Böyle bir şampiyonun arkasında muhakkak ki iyi bir aile gelir. Ailesi çok büyük destekçisi oldu. Suat Kılıç beyin selamlarını iletiyorum. Zirveyi yakalamış erişmiş bir sporcu olarak Türk atletizm tarihine altın harflerle adını yazdırdı. Bundan sonra gelecek sporculara da önder olacak. İnşallah ileride de bir spor adamı olur. Onun adını yaşatmak için Kepez'de ki bir sahanını ismine adını önereceğim.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber