ODTÜ'de insan hakları merkezi kuruldu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik hizmetlerinin verilmesinde olayları inceleme ve yorumlama becerisi kazandırılmış, güvenlik ve insan hakları konularını inceleyen personelin yetiştirilmesi amacıyla ODTÜ'ye bağlı İnsan Hakları ve Güvenliği Uluslararası Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, güvenlik hizmetlerinin verilmesinde farklı bilimsel disiplinler çerçevesinde global bir bakış açısı kazandırmak, olayları bilimsel yöntemlerle inceleme ve yorumlama becerisi kazandırılmış, güvenlik ve insan hakları konularını inceleyen personel yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Türk Polis Teşkilatı ile Avrupa Birliği standartları arasındaki uyumu artırmak için, bu standartları Türkiye'nin yasa ve koşullarına adapte etmek üzere araştırmalar yapılması ve hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Merkez amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, konferanslar, seminerler, kongreler, sempozyumlar düzenlemek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak, kamu ve özel teşebbüse ihtiyaç duydukları alanlarda veya karşılaştıkları problemlerin çözümüne yönelik araştırma, inceleme ve benzeri çalışmalar gerçekleştirmek, ulusal ve uluslararası projeler geliştirmek gibi faaliyetlerde bulunacak.

Danışma Kurulu'nda ODTÜ Rektörü veya yerine görevlendireceği bir temsilcisi yanında Emniyet Genel Müdürü veya yerine görevlendireceği Terörle Mücadele ve Hareket Daire Başkanı veya İstihbarat Daire Başkanı, Polis Akademisi Başkanı veya yerine görevlendireceği bir başkan yardımcısı da bulunuyor.

Merkez, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile işbirliği içerisinde güvenlik ve insan hakları konularında yüksek lisans ve doktora programları geliştirmesi için girişimlerde bulunabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber