Kütahya'da hurma ve simitle 'Şükür İftarı'

Kütahya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca hurma ve simitle iftar organizasyonu yapılarak, Myanmar'ın Arakan bölgesinde şiddet ve baskı uygulanan Müslümanlar için yardım toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Gönüllüleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Şükür İftarı" adı verilen etkinlik, Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Ulu Cami bahçesinde gerçekleştirildi.

İhtiyaç sahiplerinin durumunun daha iyi anlaşılması ve Hazreti Muhammed'in kıtlık döneminde sadece birkaç hurmayla oruç tutmasının kısmen de olsa hissedilmesi amacıyla yer sofrasında yapılan iftarda herkese birer simit, hurma, üçgen peynir ve ayran verildi.

İftar sonrası Myanmar'ın Arakan bölgesinde Budistlerin baskı ve şiddet uyguladığı Müslümanlar için dua edilerek, Arakan'a gönderilmek üzere yardım toplandı.

Bu arada, özellikle Arakan'daki Müslümanlara yardım ulaştırmak amacıyla fitre, zekat ve kefaret toplanan ve ramazan ayı başında açılan "Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki stantta, çiniden yapılma yüzük, küpe ve takıyla çıkartma, etiket gibi hediyelik eşyalar da yardımlara destek amacıyla satılıyor.

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber