Sendikalardan Şahin'in toplantıyı terketmesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, tek taraflı, keyfi biçimde, konfederasyonlara danışmadan, kurul katılımcılarının görüşünü almadan toplantıyı ertelemesinin doğru olmadığını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da kimsenin toplu görüşme masasını sabote edemeyeceğini belirtti.

Tombul, Başbakanlık Merkez Bina önünde yaptığı açıklamada, toplu pazarlık sürecine Mehmet Ali Şahin tarafından ara verildiğini söyledi. Tombul, toplantının ertelenmesine gerekçe olan, "bir konfederasyonun kendi adına iddia ettiği heyet başkanlığı" talebinin doğru olamayacağını belirterek, "Buraya 3 konfederasyon kendi adına yetkili katılmaktadır. KESK heyetinin başkanı benim, KESK yöneticileri buradadır. Bizim adımıza hiç kimse heyet başkanlığı yapamaz. Sorun sadece masada nerede oturulacağı sorunu değildir. Böyle bir gerekçeyle 2.5 milyona yakın kamu emekçisinin gözünün olduğu bir pazarlık sürecini tıkamak ya da erteleme aşamasına getirmek en hafif deyimiyle masanın sorumluluğunu hissetmemektir" dedi.

Her iki tarafı da bu konuda sorumluluğa davet ettiklerini belirten Tombul, bir süre daha içeride ilgililerin masaya gelmesini bekleyeceklerini, masaya bugün gelinmemesi halinde, yarın toplantının ertelendiği saatte yine Başbakanlık'ta olacaklarını bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "yer kavgası"nın yaşandığını söyledi. Kendilerinin, "yer kavgası" değil, "memurun kavgasını" verdiğini ifade eden Aksu, "Sayın Bakan'ın masadan ayrılmasını olumlu bulmuyoruz, keşke ayrılmasaydı ve memurun umudunu boşa çıkarmasaydı" diye konuştu.
Aksu, ilgili yasada en fazla üyeye sahip konfederasyon genel başkanının, toplu görüşmelere çalışanlar adına katılan heyetin de başkanı olduğuna dair bir ifade bulunduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber