Kur'an kurslarında yaş sınırı kalkıyor

Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretimi bitirmeyenlerin kış Kur'an kurslarına, ilköğretimin 5. sınıfını bitirmeyenlerin ise yaz Kur'an kurslarına gitmesini yasaklayan kanun değiştiriliyor. AK Parti Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir tarafından hazırlanan kanun teklifi AK Parti Grup Başkanlığı'ndan onaylanarak Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Diyanet'e kurs açma hakkı

Kanun teklifinde 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nun Ek 3. Maddesi değiştirilerek "Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır"düzenlemesi öngörülüyor.

Yaş şartı kalkıyor

28 Şubat sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nda değişiklik yapılarak ilköğretimi bitirmeyenlerin Kur'an Kurslarına gitmesi yasaklanmıştı. Kanunda "Kur'an'ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenlerden ilköğretimi bitirenler için, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca ilköğretimin 5. sınıfını bitirenler için tatillerde ve MEB'in denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır" deniyor. Teklif yasalaşırsa, ilköğretimde okuyanlar da kış Kur'an kurslarına devam edebilirken yaş sınırına bakılmaksızın bütün çocuklar yaz Kur'an Kurslarına katılabilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber