7 kilo esrara 5 yıl 10'ar ay hapis, 100?er bin lira para cezası

Güney illerinden aldıkları 7 kilo esrarı otomobille Bursa'ya götürürken yakalanan, 'uyuşturucu madde ticareti' yaptıkları iddia edilen 3 sanık, hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel mahkeme tarafından 3 sanık hakkında verilen 5'er yıl 10 ay hapis ve 100'er bin TL para cezası, Yargıtay tarafından onandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güney illerinden Eskişehir'e uyuşturucu madde getirileceği ihbarı üzerine, uyuşturucu sevkiyatı yapılan 16 BP 754 plakalı otomobili Eskişehir girişinde durdurdu. Yapılan aramada bagajda beyaz çuval içinde, 3 tane koli bandı ile sarılmış poşet bulundu. Yapılan incelemede, 1. poşette 231 gram, 2. poşette 3 kilo 682 gram ve 3. poşette ise 3 kilo 691 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü Mahmut H.B., Fatih G. ve Mehmet A. gözaltına alındı. Sanık Mahmut H.B., savunmasında, Bursa'da yaşayan Mehmet A.'dan 2 bin lira borç aldığını ve borcu ödememesi üzerine Mehmet A.'nın kendisini sıkıştırdığını anlattı.

Sanık, ifadesinde, Mehmet A.'nın arkadaşı Fatih G. ile evine geldiğini ve borcuna karşılık Adana'dan esrar getirmesini istediğini, zor durumda olduğu için bu isteği kabul ettiğini belirterek, ?Adana'dan aldığım esrarı bagaja yerleştirdim. Bursa'da Mehmet S.'ye teslim edecektim. Satmak gibi bir niyetim yoktu.? dedi. Bu ifadelerin üzerine Fatih G. ve Mehmet A. da yakalanarak gözaltına alındı. Sanıklar hakkında savcılık ifadelerinin ardından ?uyuşturucu ticareti yapmak suçundan? 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

YARGITAY YEREL MAHKEMENİN KARARINI YERİNDE BULUDU

Hakim karşısına çıkan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Fatih G., Mehmet A. ve Mahmut H.'yi ?uyuşturucu madde ticareti? suçundan ayrı ayrı 7 yıl hapis ve 6 bin 53 gün adli para cezasına çarptırdı.

Sanık Mahmut H.B.'ye verilen ceza, sanığın, diğer sanığın yakalanmasına yardımcı olduğu için üçte bir oranında indirildi. Mahkeme heyeti, diğer sanıklara verilen cezayı da geleceklerine etkilerini göz önüne alarak indirdi. Bunun üzerine mahkeme, sanıklar Fatih G. ve Mehmet A.'yı 5'şer yıl 10'ar ay hapis ve 100'er bin TL para cezasına çarptırdı.

Olayın diğer sanığı sürücü Mahmut H.B. ise 3 yıl 10 ay hapis ve 67 bin TL para cezasına çarptırıldı. Cezaevine gönderilen sanıklar, mahkemenin kararını temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Ancak dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği söz konusu kararı yerinde bularak, sanıklara verilen cezayı onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber