İftarda Alevi-Sünni kardeşliği yaşandı

Kahramanmaraş'ta Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) ve Dedeler Köyü Kültür Derneği'nin işbirliğiyle iftar programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hünkar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftara çok sayıda Alevi ve Sünni katıldı. Programda Alevi-Sünni kardeşliğine vurgu yapıldı.

Etkinlikte, oruçlar açılmadan önce Pazarcıklı Garip dede, iftardan sonra Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Yakup Yıldırım dua etti. İftar yemeğinden sonra bazı davetlilerden yemekle ilgili görüşler alındı. Görüşlerini sunanlar kardeşlik vurgusu yaptı.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, "Bu dünya fani, bu dünya kimseye kalmaz. O yüzden barış ve kardeşlik içerisinde kalmak niyetiyle diyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum, iyi Ramazanlar diliyorum.? dedi.

Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren Necip Fazıl Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altunköprü, "Pegamber Efendimiz (sas) öyle buyurmuyor mu? ?İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız.' Bu müjde için birbirimizi sevmeye değmez mi? Bundan daha büyük bir sebep olabilir mi? Hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun.? diye konuştu.

Yemekten sonra, düzenlenen iftar programının önemine dikkat çeken SAHADER Başkanı Dr. Özcan Öztürk, şunları söyledi: " Allahımız bir, Peygemberimiz bir, inancımız bir, kitabımız bir, ülkemiz bir, tarihimiz bir, kaderimiz bir, üzerinde yaşadığımız yer ve altında gölgelendiğimiz gökümüz de bir. Günümüz itibariyle buna yapacağımız ilavelerle düşmanımız bir, masumiyetimiz bir, mağduriyetimiz, mahkumiyetimiz bir, üzerinde konulmaya çalışılan her türlü ambargolar her dert ve sıkıntılarımız çözüm bekleyen sıkıntılarımız, havamız, suyumuz gibi daha pek çok birlerimiz var. Tarihimiz de bir ve aynı ülkede ve şartlar altında yürüdüğümüz gelecek de bir. Yani kaderimiz de bir. Yeter ki bu birler etrafında birleşelim. Hacı Bektaş-ı Veli'nin ifade ettiği gibi 'Zaman bir olma iri olma diri olma zamanıdır'.?

ATEŞ, PEŞİN CEVAP VERDİ

Alevi Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ünal Ateş, "Bu konuyla ilgili yarın şahsıma ve derneğime yapılacak eleştirilere şimdiden hemen cevap vereyim ki yarın onlar zaman harcamasınlar. Biz buraya geldik, bu sofraya oturduk, bu sofrada bulunan hiçbir alevi canımız Sünni olmadı. Dedemiz iftar duası verdi diye hiçbir Sünni kardeşimiz de Alevi olmadı. Ama biz burada kardeşliği, birliği, bütünlüğü tüm dünyaya tüm ülkeye bir kez daha göstermiş olduk.? dedi.

SÜRGÜ'DEKİ OLAY TAMAMEN PROVOKATİF BİR EYLEM

Ünal Ateş, şunları kaydetti: "Ülkemizin belli illerinde bu tarz provokatif oyunlar ve eylemler düzenlenmeye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber