Toplu görüşme krizine ilişkin hangi gazete ne yazdı...

Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları arasındaki maaş görüşmelerinin ilk turu "masadaki oturma düzeni" nedeniyle 15 dakikada tamamlandı. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, görüşmelere hükümeti temsil eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le "eşit konumda" devam etmek istediğini bildirdi. Şahin bu istek üzerine toplantı salonunu terk ederek görüşmeleri bugüne ertelediğini açıkladı.

11 iş kolunda görevli 2 milyon 200 bin memur adına toplu görüşme hakkını kullanacak olan Türkiye Kamu-Sen, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) ve Memur-Sen yöneticileri Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı salonuna geldiğinde (U) şeklindeki masanın sol tarafına sıralandı. Sağ sıraya işveren temsilcisi sıfatını taşıyan Başbakanlık, Hazine, DPT, Maliye müsteşarları ile diğer bürokratlar oturdu. İki tarafın ortasına denk gelen iki koltuğa ise Şahin ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer yerleşti.

Dönüşümlü başkanlık

Akyıldız, görüşmenin başında Şahin'in Başbakanlık Müsteşarı ile birlikte orta bölüme oturmasına itiraz edince ipler bir anda gerildi. Şahin, Akyıldız'ın itirazını, "Senin başkanlığını kabul etmiyoruz, ben de başkan olacağım, bir gün sen, bir gün ben başkanlık yapacağım' demekle memurlara hizmet edilmez. Bu anlayışla ne Kamu-Sen bir fayda sağlar, ne memurlarımız fayda sağlar, ne de kamu sendikacılığı bir fayda sağlar" dedi.

Akyıldız'ın itirazlarına devam etmesi üzerine toplantıya ara verdiğini açıklayan Şahin, beraberindeki bürokratlarla birlikte salonu terk etti. Sendika yöneticileri uzun süre Şahin'in geri dönmesini beklerken, ikinci oturumun bugün saat 10.00'a alındığı duyuruldu. Bu duyuru üzerine KESK yöneticileri Başbakanlık binasından ayrıldı. Ancak Akyıldız masadan kalkan taraf olmamak için geç saatlere kadar binada kalmayı tercih etti.

Şahin, "Sayın Akyıldız şahsi ikbal peşindedir, şahsi statü elde etmek için memurlarımızı kullanmaktadır" diyerek, toplantıyı terk etmediğini, ara verdiğini savundu.

'Şerefim ayaklar altında'

Şahin'in ardından kameraların önüne gelen Akyıldız da Şahin'i, "Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı'nın hangi konuda ikbal peşinde koştuğunu iddia eden Sayın Bakan, benim şerefimle ilgilenmektedir, benim şerefimi ayaklar altına almaktadır. Sayın Bakan'a buradan söylüyorum, bildiğiniz bir şey varsa, size iletilen bir şey varsa, lütfen açıklayın" diyerek eleştirdi. Başbakanlık müsteşarına Şahin'in yanında yer verilmesini de doğru bulmadığını belirten Akyıldız, "(Müsteşar) Bakan'ın yanında pazarlık masasını kontrol eden, yöneten konumunda oturtulmak istenmiştir" dedi.

Oturum 15 dakika sürdü

Devlet Bakanı Şahin'e masayı terk ettiren diyaloglar, resmi tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

Şahin: Yönetmeliğin 16. maddesi (sendikalar ve hükümet) Başbakan tarafından görevlendirilen devlet bakanının başkanlığında toplanır diyor. Gelin bir yerden hukuki mütalaa isteyelim. O zamana kadar da toplantıya ara verelim, olur mu?

Akyıldız: Hayır efendim biz gündeme geçeriz.

Şahin: Gelin kamu hukuku alanında ihtisas sahibi üniversitemize bir yazı yazalım, görüş isteyelim. Görüş gelene kadar da toplantıya ara verelim.

Akyıldız: Kanun toplantının 15-30 Ağustos tarihleri arasında yapılmasını emretmektedir. Bunu bizim ertelememiz söz konusu değildir.

Şahin: Yönetmelikte bu toplantının devlet bakanının başkanlığında yapılacağını emretmektedir.

Akyıldız: Kanunda diyor ki devlet bakanı kamu işveren kurulunun başkanıdır.

Şahin: Siz şu anda benimle eşit şekilde bu toplantıda bulunmayı mı arzu ediyorsunuz?

Akyıldız: Evet efendim.

Şahin: Toplantıya ara veriyorum arkadaşlar. Daha sonra toplantı gününü bildireceğim.

'Tam skandal'

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da yaptığı yazılı açıklamada, "Sendikalarla görüşmeyi terk eden iktidar, bir kez daha millete sırtını dönmüştür" dedi. Toplumsal mutabakatın 'ruh çağırma' seansıyla olmayacağını, toplumla görüşerek mutabakat sağlanması gerektiğini ifade eden Adan, şunları kaydetti:

"Memur sendikalarıyla başlayan yeni dönem toplu görüşmelerini hükümeti temsil eden bakanın terk etmesi tam anlamıyla bir skandaldır. Bakan bu tutumuyla, zor geçim şartları altında hayatını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurun umutlu bekleyişini sabote etmiştir."

Bakanın toplantıyı terk etmesinin basit bir protokol sorunu olarak görülemeyeceğini belirten Adan, " 'Benim dediğim olacak' yaklaşımı çatışmacıdır ve sorunlara yenilerini katar. Tek başına iktidar sahibi olmak, keyfince yöneteceğin anlamına gelmez. Azalan millet desteğinizin, Meclis'teki vekil desteğinden ibaret kalması yakındır. Muhataplarını görüşme ve pazarlık için denk temsilciler olarak görmeyen, otoritesini dayatarak sonuç alacağını zanneden, görüşmeleri sabote eden, gerilimli bir ortam doğmasının müsebbibi olan bu iktidarı kınıyoruz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen halen 541 YTL olan en düşük memur maaşının asgari geçim haddi olan 880 YTL'ye, KESK ise 950 YTL'ye çıkarılmasıni istiyor.

Milliyet

2.5 milyon memura zam için ilk tur pazarlık, U şeklindeki masanın başına kimin oturacağı tartışması yüzünden yapılamadı.

Yaklaşık 2.5 milyon memur için dün saat 14.00'te başlaması öngörülen ilk tur pazarlıkları ?Başkanlık kavgası' nedeniyle ertelenirken, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'la Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamuoyu önünde birbirlerini suçlayıcı açıklamalar yaptılar.

İlk tur görüşmeler başlamadan, Akyıldız, U şeklindeki pazarlık masasının başında oturan Şahin'e, ?Bu pozisyonda oturulması doğru değil, eşit koşullarda olmamız lazım. Baştaki kısım boş bırakılsın' dedi. Şahin ise Akyıldız'ın söylediği şekilde bir usulün bulunmadığını savundu. Akyıldız'ın ısrarı üzerine Şahin toplantıyı terk etti. Görüşmelerin ertelenmesinin ardından açıklama yapan Akyıldız, Toplu görüşme masasının şeklinin en son çıkarılan yönetmeliğe aykırı düzenlendiğini iddia etti. Akyıldız, şöyle konuştu: ?Sayın Başbakanlık Müsteşarı, adeta Bakan'ın yanında pazarlık masasını kontrol eden, yöneten konumunda oturtulmak istenmiştir. Hangi yönetmelikte düzenleme yaptınız' diye sorduk. Bir düzenleme yapılmamıştır. O zaman, ?Bu toplantının görüntüsü nedir, bu ne şekildir' diye sorduğumda, Sayın Bakan, ?Yani, siz mi burada oturmak istiyorsunuz?' dedi. ?Evet, orada oturmak hakkımdır' dedim, ?Bu heyetin başkanı benim'. Bunun üzerine Sayın Bakan, ?Bizim bunu akademik olarak sormamız lazım. O güne kadar ara veriyoruz' dedi.'

AKYILDIZ ŞAHSİ İKBAL PEŞİNDE:

Şahin de, açıklamasında, toplantıyı terk etmediğini, sadece toplantı başkanı olarak ara verdiğini belirtti. Şahin, şöyle devam etti: ?Üzülerek belirtmek durumundayımki Akyıldız, memurların haklarını toplu görüşme masasında korumak amacıyla gelmediğini bugünkü davranışlarıyla göstermiştir. Sayın Akyıldız maalesef yine üzülerek belirtmek durumundayımki şahsi ikbal peşindedir, şahsi statü elde etmek için memurlarımızı kullanmaktadır. Bircan Bey, müsteşarımızla ilgili olarak sadece, ?Sayın müsteşarımız, size de hoşgeldiniz demek istiyorum' cümlesini kullanmıştır. Bunun dışında müsteşarımızla ilgili bir tek cümle kullanmamıştır. İçeride başka, dışarıda başka konuşmaktadır. Böylesine önemli bir konfederasyonun başına geçen arkadaş için herhalde olumlu bir gösterge olmasa gerek.' Şahin, Akyıldız'ın t oplantıda kendisine ?Bir gün sen bir gün ben başkanlık yapalım' dediğini de iddia etti.

ŞEREFİMİ AYAKLAR ALTINA ALIYOR:

Şahin'in açıklamaları üzerine, tekrar gazetecilere açıklama yapan Akyıldız, ?Sayın Bakan, benim şerefimle ilgilenmektedir, şerefimi ayaklar altına almaktadır' dedi.

Sendikalar bölündü

Bircan Akyıldız, ?Heyet Başkanı' olması gerektiğini iddia edince sendikalar da kendi arasında bölündü. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ?Buraya 3 konfederasyon kendi adına yetkili katılmaktadır. KESK heyetinin başkanı benim, KESK yöneticileri burada. Bizim adımıza hiç kimse heyet başkanlığı yapamaz' dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Memur-Sen'i, sadece Memur-Sen heyetinin temsil ettiğini kaydetti.

Zam enflasyonun üzerinde olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gazetecilerin soruları üzerine, bugüne kadar memurlara verdikleri artışların hep enflasyonun üzerinde olduğunu söyledi. Şahin, yapılacak artışın yine enflasyonun üzerinde olacağını belirtti.

Hürriyet

Memurun maaşını artıracak toplu görüşmede zam oranı değil kimin hangi koltukta oturacağı tartışıldı. Görüşme yarım kaldı.

TARTIŞMAYA BAK!

2.5 milyon memurun gözü-kulağı dün Ankara'da, hükümet ile memur sendikalar arasında yapılacak olan toplu görüşmelerdeydi. Tam görüşmelere başlanacaktı ki, ortalık karıştı. Masada kimin nasıl oturacağı tartışılmaya başlandı. Sendikacılar Bakan Mehmet Ali Şahin masanın baş kısmında oturmasına karşı çıktı.

İKBAL ATIŞMASI

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, "Eşit şartlarda oturmak istiyoruz" diyerek Şahin'in baştaki koltuktan kalkmasını istedi. Şahin, toplantıdan çıktı. Tartışma dışarıda da sürdü. Şahin, "Akyıldız şahsi ikbal peşinde. Memurları kullanıyor" dedi. Akyıldız'ın cevabı gecikmedi: "İkbal peşinde koşmuyorum."

KİM, NE İSTİYOR

Bugün devam edilecek toplu görüşmelerde, Hükümet, memura yüzde 7.4'lük artış önerecek. Memur sendikaları ise yüzdelik artışa karşı. Bir kereye mahsus 340 YTL'lik seyyanen zam istiyor.

Koltuk kavgası

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmede zam değil, kimin hangi koltukta oturacağı tartışıldı. Oturma düzenine itirazlar nedeniyle toplantı ertelendi

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasında yürütülecek toplu görüşmelerin birinci turu, toplantının yapılacağı salondaki oturma düzenine itirazlar nedeniyle bugüne ertelendi. Alınan bilgiye göre, toplantının başında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Şahin'e oturma düzeninin değiştirilmesini istedi. Akyıldız, ''U'' şeklindeki toplantı masasının baş kısmında oturmakta olan Şahin'e, ''Eşit şartlarda oturmak istediklerini'' söyledi. Akyıldız, ''Bu pozisyonda oturulması doğru değil, sizinle eşit şartlarda olmamız lazım. Baştaki kısım boş bırakılsın'' dedi.

TOPLANTIDAN AYRILDI

Başbakan Yardımcısı Şahin de Akyıldız'ın söylediği şekilde bir usulün bulunmadığını belirtti. Akyıldız'ın ısrarı üzerine Başbakan Yardımcısı Şahin toplantıdan çıktı. Ancak tartışma dışırıda da sürdü. Bakan Şahin daha sonra yaptığı açıklamada, kamu toplu görüşmeleri toplantısını terk etmediğini, sadece ara verdiğini belirterek, şunları söyledi. ''Bircan Akyıldız, memurların haklarını toplu görüşme masasında korumak amacıyla gelmediğini davranışlarıyla göstermiştir. Sayın Akyıldız, şahsi statü elde etmek için memurlarımızı kullanmaktadır. Bircan Bey toplantıya benimle dönüşümlü olarak başkanlık yapması gerektiğini ifade etmiştir." Bircan Akyıldız da yaptığı açıklamada, ''Başbakanlık Müsteşarı, adeta Bakan'ın yanında pazarlık masasını kontrol eden, yöneten konumunda oturtulmak istenmiştir. Buna itiraz ettik. Görüşmelerin kesintiye uğratılması, başlamadan kesmek hiç kimsenni hakkı değlidir. Bu konuda yetki istismarı sözkonudur. Ben görüşmeyi sabote etmedim" dedi.

Dünden Bugüne Tercüman

Masanın başı kavgası görüşmeleri erteletti

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasındaki toplu görüşmelerin dün yapılması gereken

birinci turu, toplantının yapılacağı salondaki oturma düzenine itirazlar nedeniyle bugüne ertelendi. Hükümet adına görüşmeleri yürüten Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşmelere katılan yetkili sendikaların temsilcilerinin Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı salonuna girmelerinden kısa bir süre sonra, Şahin'in toplantı salonundan çıktığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, toplantının başında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Şahin'in yanına masanın başına Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in oturmasına karşı çıktı. Eşbaşkanlık isteyen Akyıldız'ın önerisi kabul görmedi. Akyıldız'ın ısrarı üzerine Şahin toplantıyı terk etti. Daha sonra yapılan açıklamada, toplantının bugün saat 10:00'a ertelendiği bildirildi. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 'Toplu görüşme masası böyle şekli şartlarla tıkanamaz' derken Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu kendilerinin, 'yer kavgası'' değil, 'memurun kavgasını'' verdiğini ifade etti. BASK Genel Başkanı Resul Akay da, 'Memurun devasa sorunları çözüm beklerken, yer kavgası yakışmadı'' dedi.

Sadece ara verdim

Mehmet Ali Şahin ise daha sonra Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı açıklamada, toplantıyı terk etmediğini, sadece ara verdiğini belirtti. Şahin, 'Sayın Akyıldız şahsi ikbal peşindedir, birtakım şahsi beklentileri nedeniyle toplu görüşmeleri sabote etmek istemiştir. Ama biz hükümet olarak buna fırsat vermeyeceğiz. Biz memurlarımıza mevcut şartlar içerisinde en iyisini vereceğiz' dedi. Şahin memura 2006 yılında hedef enflasyon olarak belirlenen yüzde 5'in üzerinde bir maaş artışı yapacaklarını söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile memurlara yapılacak iyileştirme ve bütçedeki payın arttırılması için görüşme yaptığını ifade eden Şahin, 'Bazı formüller geliştirdik. Bunu belki bir çırpıda yapamayız, belki 2006'ın başında yarısını, 2006 yılının ortasında diğer bölümü verebiliriz. Böylece kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırabilelim' dedi.

Akşam

Memur maaşı görüşmelerinde koltuk krizi

Memur maaş zammının karara bağlanacağı toplu görüşmelerin ilk gününde ?oturma düzeni krizi' yaşandı.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanına Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in oturmasına, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız itiraz etti. Akyıldız'ın eşbaşkanlık istemesi üzerine Şahin, bunun mümkün olmayacağını belirterek salondan ayrıldı.

Akyıldız'ı şahsî statü elde etmek için memurları kullanmakla suçlayan Şahin, toplantıya bugün saat 10.00'da devam edileceğini açıkladı. Memurların hiçbir zaman enflasyonun altında zam almadığına işaret eden Şahin, "Akyıldız'ın görüşmeleri sabote etmeye çalışması, kamu sendikacılığına zarar vermektedir." dedi. Kamu-Sen Başkanı ise itirazlarının müsteşara olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2,5 milyon memurun merakla beklediği 2006 yılı toplu görüşmelerinin ilk günü olaylı geçti. Başbakanlık merkez binadaki toplantıya ?umutlu' geldiklerini ifade eden federasyon başkanları, oturma düzeni sebebiyle masadan sonuçsuz kalktı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız toplantının açılışında oturma düzenine itiraz etti. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin masadan kalktı. İtiraza konu olan hususun akademisyenlere danışılmasını isteyen Şahin, toplantıyı bugün (salı) sabah saat 10.00'a erteledi.

Edinilen bilgiye göre Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantının başında oturma düzeninin 4688 sayılı Sendikalar Yasası'na aykırı olduğunu ileri sürdü. Akyıldız, ?U' şeklindeki masada Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanına Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in oturmasına itiraz etti. Bakan Şahin'in "Benimle eşit şekilde bu toplantıda bulunmayı mı arzu ediyorsunuz?" sorusuna Akyıldız, "Sendika ve konfederasyonların heyet başkanı olarak tabii ki ben oturacağım." karşılığını verdi. Bunun üzerine toplantı salonundaki hava bir anda gerginleşti. Masadan kalkan Mehmet Ali Şahin, "Bunu akademisyenlere soralım." diyerek toplantıyı erteledi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bircan Akyıldız, toplu pazarlık sürecinin hukuki bir zemin üzerinde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "4688 sayılı kanun çerçevesinde toplu görüşmeler, eşit statüde gerçekleştirilmeli. Sayın müsteşarın (Ömer Dinçer) Başbakan Yardımcısı'nın (Mehmet Ali Şahin) yanına oturması ile heyetimiz psikolojik baskı altında tutulmaya çalışılmıştır. Bu davranış bize göre toplu pazarlık masasını sabote etmek demektir." dedi. Bircan Akyıldız'ın itirazına Memur-Sen ve KESK'ten destek gelmedi. Akyıldız'ın tek başına tüm memurları temsil etmediğini savunan KESK ve Memur-Sen yetkilileri, Bakan Şahin'in de toplantıyı ertelemesinin doğru olmadığını dile getirerek toplantı salonunu terk etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yaşananları "Toplantının Aziz Nesin'lik bir kavgayla sekteye uğraması bizi üzdü. Kimse masadan kaçamaz. Topu taça atamaz." sözleriyle eleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise toplu görüşme masasını terk etmediğini, sadece ara verdiğini belirterek, "Bircan Akyıldız, memurların haklarını toplu görüşme masasında korumak amacıyla gelmediğini bugünkü davranışlarıyla göstermiştir. Sayın Akyıldız şahsi ikbal peşindedir, şahsi statü elde etmek için memurlarımızı kullanmaktadır." şeklinde konuştu. Akyıldız'ı içeride başka, dışarıda başka konuşmakla suçlayan Şahin, bu yaklaşımın kimseye fayda getirmeyeceğini bildirdi. Akyıldız'ın toplantıda kendisine dönüşümlü başkanlık yapmayı teklif ettiğini söyleyen Şahin, "Kendisinin en fazla üyeye sahip konfederasyon başkanı olarak benimle eşit statüde olduğunu, bir gün benim, bir gün de kendisinin başkanlık etmesi gerektiğini ifade etmiştir." dedi. İtirazın akademisyenlere danışılması için toplantıyı ertelediğini kaydeden Başbakan Yardımcısı, "Bircan Bey'in bu konuda kendi kendini tatmin edebilmesi için bir zamana ihtiyacı olduğunu düşündüm. Bu zamanı kendisine vermek için toplantıyı yarın (bugün) saat 10.00'a bıraktım." görüşünü aktardı. Şahin, toplantı tutanaklarını basın mensuplarına dağıttırdı. Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in yasa ve yönetmeliklere göre toplu görüşmelerde yer alan Kamu İşveren Kurulu'nun üyesi olduğuna işaret etti. Önceki görüşmelere katılamayan Dinçer'in bugün kendisinin ricası üzerine toplantıya geldiğini ifade eden Şahin, Dinçer'in polemik konusu yapılmasını son derece yanlış bulduğunu söyledi. Bakan Şahin, kamu personelinin ücretleri ile ilgili olarak da, zaman içinde ilave ödeme alamayanlara iyileştirme yapılması için çeşitli formüller geliştirdiklerini belirtti. Mehmet Ali Şahin, iyileştirmenin 2006 yılı içinde iki seferde yapılabileceğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise Mehmet Ali Şahin'in eleştirilerine "Sayın Bakan, benim şerefimle ilgilenmektedir, benim şerefimi ayaklar altına almaktadır." cevabını verdi. Şahin'in ?hoş olmayan ifadeler' kullandığını ifade eden Akyıldız, "Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı'nın ikbal peşinde koşması mümkün değildir. Sayın Bakan'a buradan söylüyorum, bildiğiniz bir şey varsa, size iletilen bir şey varsa, açıklayın." şeklinde konuştu. Bakanın yanına müsteşarın oturmasına ve 14 kişi olması gereken Kamu İşveren Kurulu'nun 15 kişiyle gelmesine itiraz ettiklerini vurgulayan Akyıldız, "Devlet Bakanı'nın toplantıya başkanlık yapmasını önemsemiyoruz. Tepkimiz, bakanın yanında Başbakanlık Müsteşarı'nın oturmasınadır." dedi. Şahin'in emriyle dağıtılan toplantı tutanağını alan Akyıldız, "Kesinlikle bir gün sen, bir gün ben başkanlık yapalım ifadesini kullanmadım. Var mı bu sözler tutanaklarda? Ama Sayın Bakan istediği gibi yorum yapmaktadır." eleştirisinde bulundu.

U masasında tartışma

Toplu görüşmelerin yapılacağı salondaki masa 'U' şeklinde. Masanın bir tarafında sendika ve konfederasyon başkanlarının oluşturduğu heyet oturuyor. Karşı tarafından ise Başbakanlık Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye ve DPT Müsteşarlıkları ile DİE, Devlet Personel Başkanlığı ve Kamu İşveren Sendikası yetkililerinden oluşan 14 kişilik Kamu İşveren Kurulu yer alıyor. Masanın baş kısmında ise toplantıya başkanlık eden Mehmet Ali Şahin oturuyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber