KESK Başkanı Evren, Çarşamba günü Ankara'da Meclis'in önünde olacaklarını, milletvekillerini ve hükümeti bir daha uyaracaklarını söyledi.

Haber Giriş : 30 Eylül 2003 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Başkanı Evren, Çarşamba günü Ankara'da Meclis'in önünde olacaklarını, milletvekillerini ve hükümeti bir daha uyaracaklarını söyledi.

Evren, hükûmetin uzlaşmaz tavrı sonucunda toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığını belirterek, hükümetin kamu çalışanlarının ücret artışlarını gündemden düşürmek istediğini savundu. Evren, hükümetin 2004 bütçesini değerlendirmek üzere kendilerini tekrar masaya çağırması gerektiğini söyledi.

Kamu Reformu adı altında çalışmalar yürütüldüğüne de kaydeden Sami Evren, bu çalışmaların, halkın hayatında, kamu çalışanlarının çalışma koşullarında köklü değişikliklere yol açabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Evren, kamu hizmetlerini ticarileştirecek ve kamu çalışanlarının başta iş güvencesi olmak üzere haklarını ellerinden alacak hiçbir tasarrufa göz yumayacaklarını kaydetti.

Sami Evren, Irak'a asker gönderilmesiyle ilgili de görüşlerini yinelerken de, AKP'nin Meclis'te çoğunluk olmasının, tek başına iktidar olmasının, kendisine bu ülkenin yoksul gençlerini ölüme gönderme hakkını vermeyeceğini söyledi. Evren, Yargıtay'ın DEHAP'a ilişkin verdiği kararın ardından yapılması gerekenin; Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilerek, seçime gidilmesi olduğunu söyledi.

Evren, TBMM'nin yarın açılacağını anımsatarak yarın bütün işyerlerinin önünde iş başı yapmadan önce taleplerini içeren bildiriler okuyacaklarını bildirdi. Evren, illerde alanlara çıkarak, taleplerini bir kez daha kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, yarın öğle saatlerinde ise Ankara'da Meclis'in önünde olacaklarını, milletvekillerini ve hükümeti bir daha uyaracaklarını, kararlılıklarını göstereceklerini söyledi. Evren, ?Bütün milletvekillerini ve hükümeti, emekçilere kulak vermeye, sorumluluklarını yerine getirmeye çağıracağız. Çağrımız yanıt bulmadığı takdirde, hizmet üretiminden gelen gücün kullanılması ve işyerini terk etmeme eylemleri de dahil olmak üzere her türlü demokratik tepkiyi göstermeye kararlıyız? dedi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber