KESK: Kamu-Sen'in gözü koltukta...

Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki açıklama dün KESK tarafından yapılmıştır.

Hükümetle yürüttüğümüz görüşmelerin ilk toplantısı, bugün (15/08/2005)başlamıştır. Saat 14:00'de başlaması öngörülen toplantıya, T. Kamu-Sen geç katılmıştır. Toplantı başlamadan önce T. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, görüşmelere sendikalar adına başkanlık etme ve toplantıyı, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte yönetme talebinde bulunmuştur. Bu talebe tepki gösteren Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, toplantıya ara vermiştir.

Genel Başkanımız İsmail Hakkı Tombul, gerek Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in toplantıya ara vermesini, gerekse T. Kamu-Sen'in heyete başkanlık etme konusundaki ısrarını eleştirmiştir. Genel Başkanımız, 2 milyon kamu emekçisini, ailelerini, emeklileri ilgilendiren görüşme sürecine bu biçimde ara verilemeyeceğini; toplu pazarlığa ara verebilecek bir durumun henüz oluşmadığını vurgulayarak; Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i masaya davet etmiştir.

Genel Başkanımız, kendisinin başkanlık ettiği KESK heyetinin, KESK ve üye sendikalar adına toplu pazarlık sürecine dahil olduğunu ve temsil yetkisinin kendisinde bulunduğunu ifade ederek; kendisi dışında hiç kimsenin, KESK ve üye sendikalar adına söz hakkı olmadığını vurgulamıştır.

Daha sonra Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le görüşen Genel Başkanımız, kendisini toplantıya çağırmış ve sözkonusu daveti, basın açıklaması ile deklare etmiştir. Bugün mesai bitimine kadar toplantının yeniden başlaması talebinde bulunulmuştur.

Eğer devlet bakanı toplantıya katılmaz ise de, yarın (16/08/2005) yapılacak toplu pazarlık sürecine dahil olunacaktır.

Kaynak: KESK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber