Memur-Sen: Kamu-Sen haklı ama olay büyütülmemeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ''Hükümet kanadının da başka kimsenin de toplu görüşme masasından kaçmaya hakkı yoktur'' dedi.

Aksu, dün ara verilen ve bugün yapılan toplu görüşme toplantısı için Başbakanlık Merkez Binası'na gelişinde, ''20 bin polisin işlerinigüçlerini bırakıp memurların haklarını savunanlara etten barikat ördüklerini'' söyledi.

Memurları kavgacı, gürültücü gibi sunmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Aksu, ''Sendikalar bir yıl boyunca toplu görüşmeleri bekliyorlar. Bunun için hükümet kanadının da başka kimsenin de toplu görüşme masasından kaçmaya hakkı yoktur, ayıptır'' diye konuştu.

Kavga etmeye değil, çözüm üretmeye geldiklerini söyleyen Ahmet Aksu, ''bütün hükümetlerin en büyük düşmanının içlerindeki bürokratlar'' olduğunu ileri sürdü.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Aksu, Türkiye Kamu-Sen'in dünkü itirazının haklı olduğunu, ancak gerginliği büyütmenin doğru olmadığını ifade etti.

-''YASA TASARISI PAZARLIK MASASININ GÜNDEMİ DEĞİL''-

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da dün toplu görüşme masasında yaşanan tartışmalara değinerek, ''Masada nasıl oturursak oturalım, oradaki pozisyonumuzdan ziyade, ne söylediğimiz ve ne yaptığımız önemli'' dedi.

Toplu görüşmelerin bugünkü oturumunda insanca yaşanacak ücret ve kamu çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin taleplerini gündeme getirmeyi planladıklarını belirten Tombul, bugün kendilerine iletileceği söylenen Kamu Personel Rejimi Yasa tasarısının pazarlık masasının gündemi olamayacağını savundu. Tombul, söz konusu tasarıyı iş güvencelerini ortadan kaldıracağı, esnek istihdamı ve performansa dayalı ücretlendirmeyi gündeme getireceği için kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Öte yandan, toplu görüşmelere katılan Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen yetkililerince, toplu görüşmelere katılanlarla görüşmeleri takip eden gazetecilere birer tepsi baklava getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber