Deprem bölgesi Gemlik'in yapı stoku güçlenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Manastır bölgesinde çökme tehlikesi bulunan 11 katlı 22 daireli binanın yıkımını başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çökme tehlikesi bulunan Evko Sitesi'nde oturan vatandaşların mağdur edilmediğini, kira yardımlarını başlattıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki riskli binaların dönüşümü çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Gemlik'in Kayhan Mahallesi Kalealtı Sokak'ta heyelanlı bölgedeki riskli binaları boşaltan Büyükşehir Belediyesi, mağdur olmamaları için vatandaşlara kira yardımı başlatmıştı. Benzer bir çalışma Manastır bölgesinde heyelan nedeniyle çökme riski bulunan Evko Sitesi'nde başlatıldı. Zemindeki kayma yüzünden birbirine bitişik olan iki bloktan biri diğerinden 60 santimetre kadar ayrılırken, olası çökme riskine karşı bina boşaltılmıştı. Bölgede olası bir felaketin önüne geçmeyi amaçlayan 11 katlı 22 daireli sitede yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz'dan bilgi aldı. Merkezin yanı sıra merkeze bağlı ilçelerin de daha sağlıklı ve yaşanabilir olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Altepe, ?Burada da zemindeki sorun nedeniyle B Blok, diğer bloktan 60 santimetre kadar ayrılmıştı. Hemen binayı boşaltıp, yıkım çalışmalarını başlattı. Bu çalışmayı yaparken de burada oturan vatandaşların mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yaptık. Bir taraftan kira yardımlarını başlatırken, Gemlik Belediyesi ile birlikte bu vatandaşların konut sahibi olabilmesi için TOKİ ile görüşmelerimizi yapıyoruz. TOKİ tarafından Gemlik'e yapılacak konutlarda önceliğin bu vatandaşlarımıza tanınması için çalışmalarımız sürüyor.? dedi.

Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz da yıkım çalışması başlatılan binada 2002 yılında güçlendirme yapıldığını, ancak zeminde yaşanan sıkıntı nedeniyle 10 yıldır sorunların devam ettiğini söyledi. İki binanın artık birbirinden ayrılmaya başladığını dile getiren Yılmaz, ?Her konuda olduğu gibi bu konuda da Büyükşehir Belediyemiz bizden desteğini esirgemedi ve yıkım çalışmalarını başlattı. Bu destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber