Bayrama özel hurmalı lokum üretildi

Kayseri'de şeker ve lokum üretimi yapan bir firma, Ramazan bayramına özel hurmalı lokum üretti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HURMALI LOKUMA TALEP FAZLA

Çarşıbaşı Süt Mamulleri ve Şekerleme Limited Şirketi Perakende Koordinatörü Yavuz Çarşıbaşı, 1946 yılından beri üretim yaptıklarını ifade ederek, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yine alışveriş yoğunluğu yaşandıklarını ifade etti. Bayrama özel ürünler ürettiklerini hatırlatan Çarşıbaşı, mevsimin sıcak gitmesi nedeniyle daha çok lokum tüketildiğini işaret etti. Bu talebi dikkate alarak yeni ürün geliştirdiklerini anlatan Çarşıbaşı, ?Hurmayı lokum ile buluşturduk. Hurmalı lokum üretimi yaptık. Ezme haline getirdiğimiz hurmayı lokum ile karıştırdık ve güzel bir tat ortaya çıktı. Şuan müşterilerimiz daha çok talep ettiği lokum çeşidi hurmalı lokum.? diye konuştu.

HURMANIN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDASI ÇOK

Yavuz Çarşıbaşı, hurmalı lokumu özellikle insan sağlığını dikkate alarak ürettiklerini belirterek, "Hurmanın bilinen birçok faydası mevcut. Bugüne kadar bilinen faydaları arasında; kabızlık, hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, mide bulantısı, iştahsızlık, zayıflık, kalp problemleri yer alıyor. İçerdiği demir sayesinde anemi hastalığını ortadan kaldırdığı da tıbben biliniyor. Şişmanlığı engellediği, damar sertliği ve kolesterole karşı koruyucu özelliği olduğunun da sayılan özellikleri arasında. Bayramda içilen asitli içecekler ve farklı yiyecekler ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. O gün hurmalı lokum tüketilmesinin insanımızın sağlığı açısından daha iyi olacağını düşünüyoruz."

MİSAFİRE İKRAMDA TAVİZ YOK, KESENİN AĞZI SONUNA KADAR AÇILIYOR

Yavuz Çarşıbaşı, bayramlık şeker fiyatlarının geçen yıla göre kakao ve şeker fiyatlarındaki artışa bağlı olarak yüzde 5 yükseldiğini belirtti. İkramlık şeker fiyatlarının 5 ila 30 lira arasında değiştiğini ifade eden Çarşıbaşı, tüketicinin bayramda misafirine ikram edeceği şekeri alırken, en kaliteli ürünü tercih ettiğini ifade ederek, ?İnsanımız bayrama özel ağırlayacağı misafirlerine ikramda taviz vermiyor. En kaliteli ve fiyatı en yüksek ürünü tercih ediyor. Misafir için adeta kesinin ağzını sonuna kadar açıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber