Vali Topaca: İnsanın hayatını şekillendiren eğitimin bir parçası dini eğitimdir

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ?İnsanın hayatını, zihnini, çevresi ve geleceğini şekillendiren eğitimin bir parçası da din eğitimidir. Bunun, doğru ellerden, doğru ve sağlıklı şekilde alınması önemlidir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bir Müslüman evladının, kendi kitabını okuması kadar doğal bir şey olmadığını söyledi.

Kocaeli'de, yaz Kur'an kursunun finali, Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve davetliler katıldı.

Topaca, programda yaptığı konuşmada, hayatın birçok kuralı olduğunu ve kurallara uyulması gereken bir süreç olduğunu söyledi. Topaca, hayatta rahat etmek için toplumda başarılı olmak için insanlara hayrın olması için mutlaka eğitimden geçilmesi gerektiğini kaydetti. Topaca, şöyle devam etti: ?Tabii en önemlisi de insan açısından, onun hayatını şekillendiren, zihnini şekillendiren, çevresini ve geleceğini şekillendiren eğitimin bir parçası da din eğitimidir. Bunun doğru ellerden, doğru şekilde ve sağlıklı şekilde alınması önemlidir. Bu hususta, Diyanet İşleri Başkanlığımızın son dönemde gerçekleştirdiği programlar, yaz kursları, çocuklarımızın dini bilgilerini sağlıklı temiz kaynaklardan edinmesi anlamında çok önemlidir.?

Topaca, din eğitimin bir yaz döneminde tamamlanacak ve öğrenilecek bir konu olmadığını belirterek, ?Mutlaka, takip eden yıllarda aynı şekilde çocuklarımızın bu kurslara devam etmesi, eğitimlerini tamamlası gerekiyor. Bu hususta anne ve babalara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu eğitimi çocuklarımıza mutlaka tamamlatalım. Bu sene nereye kadar gelmişse, seneye de hocalarla irtibat kurmak suretiyle mümkünse devam ettiği hocasında devam etmek suretiyle tamamlaması gerekiyor. Yarım bilgi olmaz, mutlaka tam olarak bu bilgileri almamız gerekiyor.? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kursa katılan çocukları tebrik etti. Karaosmanoğlu, bir Müslüman evladının, kendi kitabını okuması kadar doğal bir şey olmadığına vurgu yaparak, ?Eğer bizim çocuğumuz, kendi kitabını okuyamıyorsa, o çok büyük eksiklik. İşte bu eksikliği tamamlama anlamında Kur'an kurslarının çok büyük katkısı var.? ifadelerini kullandı. Kur'an'ın, kendisine hizmet edeni yücelttiğini kaydeden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: ?Hepimiz, Kur'an'a bir Müslüman olarak hizmet etmek zorundayız. İşte bu kursalar da Kur'an'a hizmettir. Kur'an okumasını bileceğiz, manasını anlamı ne? Beni yaratan, yaşatan rabbim bana bu kitapta hangi mesajları veriyor? Öğrenmemiz gerekiyor.?

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da kurslarda geçen sene 24 bin öğrenci sayısının bu yıl 70 bini aştığını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kursa destek verenlere teşekkür eden Sönmezoğlu, ?Valimiz, her karşılaştığımızda Kur'an kurslarındaki öğrenci sayısını sormakta, bizi teşvik etmekte ve gayretlerimizi artırmakta. Büyükşehir belediye başkanımz, her Kur'an kursumuza birer bilgisayar ve birer projeksiyon cihazı olmak üzere, Kur'an kurslarının teknik donanımını sağlamışlar. Ayrıca, sırasından masasına varıncaya kadar bize çok yoğun destek sağlamışlardır. Özellikle İzmit belediye başkanı, camilerimizin ve Kur'an kurslarının temizliğine verdiği desteği unutmamak gerekiyor. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber