Evde Sağlık Hizmetleri, evde bakılan engellileri tatile götürdü

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sokulan Evde Sağlık Hizmetleri, evine bağımlı hastaların dertlerine deva olmayı sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaların tedavilerini evinde yapan, gerekirse hastaneye götürerek tedavisini takip eden birim, aynı zamanda sünnet, kuaför gibi hizmetler de veriyor. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Evde Sağlık Hizmetleri'nin son hizmeti ise eve mahkum hasta engellileri tatile götürmek oldu.

Spastik çocuk ve annelerinin katıldığı tatil, Bursa'nın Mudanya ilçesi Altıntaş beldesinde bulunan Türk Kızılayı Bursa Şubesi'nin kampında gerçekleştirildi. 10 gün süren tatil, engelli çocukları olduğu kadar, çocuklarına bakmak için bütün yıl çok büyük zorluklarla mücadele eden annelerini de memnun etti. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Dr. Ayşe Nuray Tosun, engelli çocukların yaşadığı mutluluğa dikkat çekti. Çocukların belki de hayatında ilk kez tatil yaptığını belirten Tosun, programın anneler için de dinlenme imkanı sunduğunu kaydetti.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr Esin Selimoğlu'nun da ziyaret ettiği aileler, mutluluklarını dile getirdi. Kamptaki herkesin engelli olması nedeniyle çok daha rahat bir tatil yaptıklarını söyleyen aileler, kampta bir nebze de olsa dinlenip eğlendiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber