Akyıldız: Pazarlık sürecindeki gayret, bizleri umutlandırmıştır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyıldız Toplu görüşmelrin ilk turunun sonuçlanmasından sonra bir açıklama yaptı ve toplantı hakkında basın mensuplarınınn sorularını yanıtladı.

Akyıldız, Dünki olumsuz gelişmeler ve bugünkü olumlu tavırlarla beraber toplantıda gündem maddelerinin görüşülmeye başlandığını daha sonra Sendika ve hükümet gündeminin belirlendiğini belitti. Akyıldız, Memurların talep ettiği grev ve toplu iş sözleşmesinin incelenmesi için komisyon kurulmasına karar verildiğini de sözlerine ekledi.p>

Akyıldız, Değelendirmenin çok çetin geçeceğini, Bunun yanında memurların mali ve sosyal haklarının ihtiyaçları ölçüsünde daha da arttığını ve hat safhaya ulaştığını belitti. Bu konuda teknik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Grev hakkını elde edebilmek için anayasa değişikliği yönünde çalışmaların meclisin gayretiyle sürdürüleceğini ifade eden Akyıldız, "pazarlık sürecindeki gayret bizleri umutlandırmıştır" şeklinde konuştu.

30 Ağustos'ta Kamu çalışanlarının hakettiklerini ve müjdeli haberi vermeyi umut ettiklerini ve mutabakat umudunu yitirmediklerini de dile getirdi.

Son olarak Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in toplantıya katılıp katılmaması gerektiği yönündeki soruya Dinçer'in Kamu İşveren Kurulu'nun ikinci kişisi olarak toplantıya katılmasının gerekli olduğunu ve Toplantı masasının düzeninin de geçen yılki gibi olacağını iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber