Tezgahlarda bayram bereketi

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar alışveriş merkezleri ve bilinen pazarlara akın etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mısır Çarşısı ve Mahputpaşa esnafı da bu hareketlilikten memnun. Vatandaşların çikolataya rağbetinin arttığını söyleyen esnaf, fiyatlarda ise geçen yıla göre değişiklik olmadığına dikkat çekiyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Eminönü'nde bulunan Mısır Çarşısı'nda ve Mahmutpaşa Pazarı'nda bayram hareketliliği başladı. Misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyenler kesesine uygun tezgah arıyor. Fiyatları kontrol eden vatandaşlar, ihtiyacı olan ürünü aldıktan sonra evinin yolunu tutuyor. Çikolata ve şeker satan tezgahlarda ise yüzler gülüyor. Eminönü'nde çikolatanın kilosu en düşük 10 liradan, şekerin kilosu ise 12 liradan satılıyor.

Esnaf vatandaşın ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Mısır Çarşısı'nda çikolata satan Mehmet Akif Deniz, geçen seneye göre fiyatlara zam yapılmadığını söyledi. Bayramlık şekerlerin yerini çikolataların aldığını anlatan Deniz, ?Bu bayrama artık çikolata bayramı diyoruz.? dedi. Tezgahların geçtiğimiz yıla göre daha hareketli olduğunu belirten Deniz, ?Geçen seneye göre fiyatlar çok iyi, zam yok. Sayılı günler var bayrama. Bu sene daha hareketli. Bu sene yüzümüz gülüyor.? diye konuştu. Merdiven altı ürünlere itibar edilmemesini isteyen esnaf, ?Biz bayramlık ürünleri taze getiriyoruz. Bi-iki senedir bu bayrama çikolata bayramı diyoruz. Talep çikolataya daha fazla. Güvenmediğin yerden alışveriş yapmayacaksın. İçini açtığın zaman çikolata kendini belli eder.? ifadelerini kullandı.

Şeker ve çikolata tezgahlarında hareketlilik yaşanırken, bayramlık kıyafetlerin satıldığı Mahmutpaşa Pazarı'nda bazı esnaflar satışlardan memnun olmadığını dile getirdi. Bazı esnaflar önceki yıllara göre satışların iyi olduğunu, Ramazan ayı olması sebebiyle biraz durgunluk yaşandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber