Kırıkkale'de bir kadın 35 yıldır 24 köyün değirmenciliğini yapıyor

Kırıkkale'de bir kadın 35 yıldır 24 köyün değirmenciliğini yapıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde, amcasından 35 yıl önce devraldığı değirmencilik mesleği ile geçimini sağlayan ve kendisine ev ile dükkan alan 4 çocuk annesi Emet Yüksel (51), eşi Paşa Yüksel (54) ve çocuklarıyla birlikte yaptığı işini çok sevdiğini söylüyor.

İlçe merkezi ile ilçeye bağlı 24 köyden gelen buğdayları öğüterek, yarma, köftelik ve pilavlık bulgur yapan anne Yüksel, değirmencilik mesleğinin bir bayan için zor olduğunu ancak bu uğraşın kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Değirmenci anne, Anadolu kadının üretken olması gerektiğini, evinde boş boş durmanın kimseye faydası olmadığının da altını çizerek, ''Emekli bir bayanım. Ama büyüklerimden kalan değirmencilik mesleğini 35 yıldır eşim ve çocuklarımla birlikte sürdürerek geçimimizi sağlıyor, aile bütçesine de katkıda bulunuyorum. Değirmende yaptığımız pilavlık ve köftelik bulgurların bir bölümü yurt dışına kadar gidiyor. Bu da bize ayrı bir gurur veriyor. Değirmenimize komşularımızdan, çevremizden ve 24 köyden buğday getiriyorlar. Bu mesleği bırakmak istesek artık bırakamayız. Mesleğimi çok seviyorum. Bayan olmam ise işimi yapmama engel değil, bilakis bayan olmam daha avantajlı. Çünkü biz bayanlara yönelik iş yapıyoruz. Bu mesleği çok seviyorum. Ölene kadar devam edeceğim. Yiyecek ekmeğimiz yoktu. Değirmenimiz sayesinde binamızı yaptırdık. Evimizi ve dükkanımıza da bu sayede kavuşmuş olduk.'' şeklinde konuştu

Hanımlara da tavsiyelerde bulunan Değirmenci Emet Yüksel, bulgurun evlerde kuru ortamlarda saklanması gerektiğini ayrıca değirmene getirilecek olan bulgurun da sert olması ve iyi kurutulması gerektiğini vurguladı.

Değirmende her işi yaptığını söyleyen Yüksel, bulgurun daha güzel olması, temiz ve hijyenik olması için değirmenin teknik ayarlarını da kendisi yaptığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber