Atletler Mustafakemalpaşa'da buluşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ?1. Ulusal Suuçtu - Tümbüldek Koşusu', 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda koşulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Mustafakemalpaşa'da Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları arasında yapılacak koşu, Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü olan 30 Ağustos Perşembe günü saat 09.00'da Muradiye Sarnıç köyünden başlayacak. Atletizm sporunu geliştirmek ve Mustafakemalpaşa'nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek 15 kilometrelik Suuçtu - Tümbüldek Koşusu için kayıtlar başladı. Yarışa katılacakların 200 kişi ile sınırlandırıldığı koşu için başvurular, 14 Ağustos Salı gününden itibaren www.mustafakemalpasa.bel.tr. adresinden yapılabilecek.

10 ayrı yaş grubunda erkekler ve bayanlar olmak üzere gerçekleştirilecek koşuda, kategorilerinde ilk 3 sırayı alan atletlere para ödülü verilecek.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sporda hem takım hem de bireysel branşlara önem verdiklerini söylerken, Suuçtu - Tümbüldek Koşusu'nun Türk atletizminin son yıllarda kazandığı ivmenin bir sonucu olarak düzenlendiğini dile getirdi. Atletizmi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Kurtulan, ?Atletizm, her yaştan insanımızın yapabileceği bir spor. Suuçtu - Tümbüldek Koşusu'nda da 18 yaşından 70 yaşına kadar birçok yarışmacıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Sporun en güzel etkisi paylaşım ve birlikteliktir. Koşunun dostluk ve şenlik havasında geçeceğine inanıyorum. Tüm atletlere başarılar diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber