Bakan Şahin muhtarları dinledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Araban ilçesinde yapılan değerlendirme toplantısında muhtarların ve ilçe halkının taleplerine kulak verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuşmasına Ramazan ayının önemine değinerek başlayan Bakan Şahin, Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 10 yılını değerlendiren Şahin, ?Meclis Temmuz ayında kapandı. Biz her yaz olduğu gibi milletvekili arkadaşlarımızla birlikte kışın neler yaptığımızı yazın anlatıyoruz. Yazında sizlerden aldığımız dilek ve temennileri ve sorunları takım olarak gidip Ankara'da takibini yapıyoruz. İşte o yüzden Ramazan ayının bu sıcak gününde sizlerin yanına gelmek ve özellikle muhtarlarımızı şu ana kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapmak istiyoruz, acil olarak yapılması gerekenler nelerdir, kısa ve uzun vadeli ölçekte Araban için neler yapılması gerekiyor, bunların gayreti içerisindeyiz. 10 yıldan beri, sizlerin bizlere emaneti vermesinden sonra büyük bir gayretle zaten bunu artık seri bir şekilde yapmaya başladık. Sizlerle beraber et ve tırnak olmamızdan dolayı, kaderimizi kaderimizle birleştirmemizden dolayı yüce Mevlam bize yardım etti, ülkemize yardım etti, ülkemizin önünü açık etti. Yola çıkarken söylediğimiz bir şey vardı. Bu ülkeyi tam adalet ve tam kalkınma içerisinde yöneteceğiz. Güveni ve istikrarı sağlayacağız. Ülkenin kaynaklarını ülkenin halkı için kullanacağız dedik. Yani halkımızın için halkımızla beraber sorunları çözeceğiz dedik? ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik büyümede önemli yol kat ettiğini dile getiren Bakan Şahin, şöyle devam etti:

?Bir taraftan ekonomik kalkınmada önemli yol kat ettik. Son 10 yılda dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ekonomisinden birisi olduk. Kişi başına düşen geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkardık. Bir taraftan borçlarımızı ödedik, diğer yandan Merkez Bankası döviz rezervimizi bugün 90 milyar dolara çıkardık. Devletin borçlanma faizini yüzde 65'lerden yüzde 8?lere düşürdük. Bunları yaptıktan sonra kara delikler kapandı, deliklere sular doldu. Bu dolan suyun bereketini halkımıza yol, halkımıza okul, halkımıza hastane dönüyor. Halkımızın daha fazla yaşam kalitesini yükseltecek şekilde yaşam planlamamızı yaptık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber