Sakarya'da köy yolları bakımda

Ağır kış şartlarının ve kar sularının asfalt yollara verdiği tahribat ve zararlar Sakarya'da son beş yılın en ağır maliyetlerine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya İl Özel İdaresi bozulan ve tahrip olan köy yollarına asfalt bakım, yama ve sıcak karışım çalışmasını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi 2012-2012 kış mevsiminin ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı sonucunda bozulan tahrip olan ve kullanılmaz hale gelen köy grup yolları ve köy yollarında bakım, yama, sıcak karışım ve tamir gerektiren kısımlarında çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Sakarya'ya bağlı Karasu, Geyve, Kocaali, Hendek, Akyazı, Taraklı, Geyve ve Sapanca'nın yüksekte kalan köy yerleşim alanlarının ilçe merkezi ile ulaşımlarını temin eden köy grup yolları ve köy yollarının bakım ve yama çalışmasında 2012 programına göre hareket edilerek çalışmaların sürdürüldüğü belirtiliyor.

Halen Sapanca Akçay ve devamı köyler, Geyve Çamlık ve devamı köyler, Pamukova'da sürdürülen yama çalışmalarının hafta sonu itibarı ile bitirilmesinin planlandığı ifade ediliyor. Yollarda ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı ve sonrasında eriyen kar sularının oluşturduğu yoğun su yükü nedeni ile meydana gelen heyelanların da aynı çalışma kapsamında müdahale edilerek heyelan bölgelerinin onarımlarının, Demirli beton yol yapım çalışmalarının sürdürüldüğü açıklamasında bulunuldu.

Çalışmalar hakkında Vali Mustafa Büyük, "Ekiplerimiz ve hizmet alımı yolu ile ihaleye vererek bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdüğümüz köy grup ve köy yollarında çalışmalarımızı planladığımız ve programladığımız şekilde devam ettiriyoruz. Çalışmalarımızı yağışlar başlamadan bitirmeyi hedefledik. En kısa zamanda bakım çalışmalarının bitirilmesini sağlamak üzere ekiplerimiz çalışmalarını programa uygun olarak sürdürmektedir" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber