İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu yönetim reformu paketi, altı ay içinde yasalaşacak. Paketin gecikmesinde üst kurullara yönelik düzenlemeler etkili oluyor.

Haber Giriş : 03 Ekim 2003 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu yönetim reformu paketi, altı ay içinde yasalaşacak. Paketin gecikmesinde üst kurullara yönelik düzenlemeler etkili oluyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminin ilk sıralarında bulunan kamu yönetimi reform paketi eksiklerle yasalaşacak. Yerel yönetimler ve üst kurullara ilişkin düzenlemelerin altı aylık süre içinde yasalaşması kararlaştırıldı. Bu karar, özellikle üst kurullara imkan sağlarken, tasarıya kamu yönetimi reformuna göre revizyon imkanı getirdi.

Kamu yönetimi temel kanunu için son hazırlıklarını tamamlayan Hükümet, kanunla bağlantılı diğer düzenlemeler için altı aylık süre öngörüyor. Ekim ayı içerisinde kamu yönetimine ilişkin çerçeve düzenleme ile IMF ve Dünya Bankası için önkoşul niteliğinde olan Kamu Mali Yönetimi Yasa Tasarısı Meclis'e sunulacak. Kamu Mali Yönetimi Tasarısı, kanunlaştığında Dünya Bankası kredilerinin bir kısmının serbest bırakılması ihtimali de belirecek.

ÜST KURUL DÜZENLEMESİ ZAMAN ALACAK
Diğer yandan, kısa sürede Meclis'e gönderilmesi beklenen üst kurullara yönelik çerçeve yasa tasarısı ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Henüz üzerinde uzlaşılmış bir metin olmadığı için bu konuda hazırlanan tasarının Meclis'e gönderilmemesi kararlaştırılırken, tasarı üzerinde altı ay daha çalışılacak.
Aynı şekilde, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı hazırlıkları da devam ediyor. Kamu yönetimi temel kanunu tasarısının yasalaşmasının ardından söz konusu iki düzenlemenin bu çerçeve yasaya göre revize edilmesi beklenecek.
Bu arada, Acil Eylem Planı'nın tamamlanmasını da sağlayacak bu düzenlemelerin altı aya yayılması, plandaki takvimin de kaymasına neden oldu.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber