TRT'yi sarsan 'cariye' skandalı

Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da açılan ve sıradan gibi gözüken 'işe iade davası' bir fuhuş skandalını ortaya çıkardı. Üstelik skandalın yaşandığı yer TRT, fuhuşun baş kahramanı ise bir radyo spikeri çıktı.

Spiker F. Y. Ö.'nün kurduğu internet sitesi üzerinden para karşılığı erkeklerle beraber olduğu, polis tarafından suçüstü yakalandığı için işten atıldığı anlaşıldı. İşten çıkarılan 45 yaşındaki spikerin işe iade istemi reddedildi.

Emniyet ile TRT'nin resmi kayıtlarına göre skandal şöyle ortaya çıktı:

Polis aldığı bir ihbar üzerine bir internet sitesinden fuhuş yapan kadına ulaştı. Müşteri gibi davranan polis, kadınla Kızılay'da buluştu. Ve kadının istediği 100 YTL ücreti peşin olarak seri numarası alınmış parayla ödeyerek suçüstü yaptı. Savcılığa sevk edilen kadının TRT spikeri F.Y.Ö. olduğunu anlaşıldı. Spiker, polise verdiği ifadede suçunu kabul etti.

Demiröz haberdar

Polisin durumu TRT eski Genel Müdürü Şenol Demiröz'e de bildirmesi üzerine Teftiş Kurulu müfettişleri olayı araştırdı. F.Y.Ö., müffettişlere verdiği ifadede polisteki ifadesini reddederek. 'Bekarım. Bir kadın arkadaşımın tavsiyesiyle bu kişiyle tanıştım. Bankamatikten çektiği parayı da 'Kaybederim' diyerek bana verdi' dedi.

Disiplin Kurulu'na sevk edilen spiker, 'Yıllarımı verdiğim mesleğime leke sürecek hiçbir eylemde bulunmadım. TRT'den aldığım maaşla çocuklarıma bakmaktayım. Ayrıca ben 105 kilo, 45 yaşında çirkin bir kadınım. Bu mesleği yapmak için gerekli fiziki ve ruhi özellikleri taşımıyorum' dedi.

Mete yüksel örneği

Ancak TRT spikerin savunmasını inandırıcı bulmayarak işten çıkardı. Spiker F.Y. Ö. de TRT Yüksek Disiplin Kurulu'na dava açtı.

Dava dilekçesinde, hakkındaki seks kasetleri kamuoyuna yansıyan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'i örnek gösteren F. Y. Ö. 'Yüksel'in eylemi video kaydı ile sübuta ermiş olmasına rağmen kınama ile cezalandırıldı. 'Görev dışı' bir suçlamadan memuriyetten alınmam doğru değil' dedi.

Ancak, Ankara 5. İdare Mahkemesi, fuhuş suçunu işlediği 'sabit' görülen spikerin işten atılması cezasını uygun bularak davayı reddetti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber