Bir üniversiteye yerleşemeyecek olanlar için pahalı alternatifler...

Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Üniversiteyi kazanamadım.? diye üzülmeyin. Yeterli bütçeye ve ingilizceye sahip olmayan öğrenciler için, artık Community College alternatifleri var.

Üniversite sınavına giren öğrencilerin büyük bir bölümü açıkta kalırken, tercih sistemindeki karışıklık yüzünden birçok öğrenci yeterli puan almasına rağmen bir okula yerleştirilemiyor. Milyonlarca genç şimdi bir yıl daha yeniden sınavlara hazırlanacak ve şansını tekrar deneyecek.

Community College'lar Amerika'da 2 senelik üniversite eğitiminin ardından 4 senelik seçkin Amerikan Üniversitelerine, sene kaybetmeksizin 3'üncü sınıftan başlayarak, herhangi bir sınava gerek duymadan geçişinizi garantileyen yüksek öğrenim kurumlarıdır. Amerika'daki yüksek öğrenim kurumlarının %40'ını Community College'lar oluşturmaktadır!

Neden Community College?
? Kolay kabul şartlarına sahip oluşları :Bazı öğrenciler lisedeki not ortalamaları düşük olduğundan, TOEFL sınavlarından da en az 500 - 550 puan alamadıklarından dolayı istedikleri 4 yıllık üniversitelere giremeyebiliyorlar. Community College'ler liseden alınan düşük not ortalamasına rağmen ve TOEFL sınavında 450 puana kadar inerek öğrencilerin kabulünü kolaylaştırmakta, TOEFL alamayan öğrenciler için de İngilizce hazırlık sınıfa okuma imkanı tanımaktadır.
? 4 yıllık Amerikan üniversiteleri ile aynı seviyede yüksek kalitede üniversite eğitimi vermeleri. Amerika'da 4 yıllık üniversitelere giden öğrencilerin % 55'i, yüksekokul öğrenimlerine iki yıllık Community College'lerden başlamışlar ve sonra transfer olmuşlardır. Community College'lerde öğrencilerin ileride seçecekleri mesleklerle ilgili kurslar da vardır. Bu kurslarda görülen dersler, aynı zamanda 4 yıllık üniversitelerin bir kısmına da sayılabilmektedir.
? Okul Ücreti yıllık sadece 4,000 - 7,000 US$ arasında değişmektedir. Mali sorunlar ve daha az masrafla eğitim görme isteği, öğrencileri 2 yıl eğitim veren okullarda okumaya yönlendiriyor. Çünkü, bu okulların yıllık ücretleri (tuition) 4 yıllık okullara göre yaklaşık yarı yarıya düşük. Üstelik ülkemizdeki vakıf üniversitelerine ödediğiniz kadar ödüyorsunuz. Hatta birçok okulun fiyatı vakıf üniversitelerin ücretlerinden daha düşük.
? Tüm okulların YÖK tarafından Akredite oluşu
? 4 senelik seçkin Amerikan Üniversitelerine Transfer Garantisi

Community College'lerin en önemli avantajları, sundukları eğitimin ekonomik olması ve bu okullara girişin 4 yıllık üniversitelere göre kolaylığıdır. Amerika içinde okuldan okula transfer olmada sağladığı kolaylıklar ve bu okulların 4 yıllık üniversitelere girişte basamak olarak kullanılmasındaki avantajlar, Community College'leri siz öğrenciler için cazip bir hale getirmektedir.

? Max. 25 kişilik sınıflar
? Akademik personelin öğrenci ile birebir ilgilenmesi
? Çok kültürlü uluslararası bir ortam sunuşu
? İşletmeden mühendisliğe, sosyal bilimlerden tıp eğitimine kadar her konuda eğitim alma imkanı
? Lisedeki okul türünüzden ve alan seçiminizden bağımsız istediğiniz bölümde okuma imkanı

Örnek Community College Fiyatları:
Okul Adı : Los Angeles City College
Merkez : Los Angeles, California
Yıllık Okul Ücret : 4234 US$
Okul Adı : Santa Monica College
Merkez : Santa Monica, California
Yıllık Okul Ücret : 4320 US$
Okul Adı : Fulton Montgomery Community College
Merkez : New York, New York
Yıllık Okul Ücret : 5800 US$
Okul Adı : Highline Community College
Merkez : Seattle, Washington
Yıllık Okul Ücret : 7350 US$

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber