Gaziantep'te bir dünya rekoru kırdım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ?Geleneksel Ramazan Şenlikleri' çerçevesinde Gaziantep'te bulunan tiyatrocu Sinan Bengier, geçmişten bu yana Gaziantep'te oynadığı tiyatro oyunları ile bir rekora imza attığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te tiyatro oynamaktan memnun olduğunu ifade eden usta tiyatrocu Bengier, ?1978 yılında belediye çarşısının oradaki tiyatroda 15 gün içerisinde 75 tiyatro oyunu oynadım. Bu bir dünya rekoru. Günde beş ayrı oyun oynuyordum. Beşinde de başrol oynuyordum. İki çocuk oyunu ve üç büyük oyunuydu. Burada Gaziantep'in tiyatroya olan sevgisi ortaya çıkıyor? dedi.

Gaziantep'in geçmişten gelen bir tiyatro sevgisinin olduğunu ve bu sevginin nesilden nesile geçerek bugün kendilerini izlemeye gelen Gaziantepliler tarafından devam ettiğini belirten Bengier, ?24 gündür burayız. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz uygun gördü ve bizi buraya davet etti. Biz de burada olmaktan çok memnunuz. 1978'den beri Gaziantep'e gelip gidiyorum. Şimdi de Ramazan şenlikleri için buradayız? diye konuştu.

Gaziantep insanın oldum olası gönül dostu olduğunu ifade eden Bengier, ?İlginin büyüklüğü bizi son derece memnun etti. İnşallah daha uzun seneler Gaziantep'e geliriz? dedi.

Başkan Güzelbey ise, Ramazan ayı boyunca değişik tiyatro oyunlarının yanında Karagöz-Hacivat oyunlarıyla Gazianteplileri mutlu eden tiyatro ekibine teşekkür ederek, ?İnşallah önümüzdeki Geleneksel Ramazan Şenlikleri'nde de kendilerini aramızda görürüz. Çünkü biz ve Gaziantepliler bu ekibi çok sevdik? dedi.

9. Geleneksel Ramazan Şenlikleri kapsamında 24 gündür Gaziantep'te bulunan tiyatro ekibinden Sinan Bengier'e eşlik eden Volkan Saraçoğlu, Tuncay Gürel, Hakan Fidan, Ayşegül Aktaş, Ferda Çakırel ve Uğur Demirezen'e Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey katkılarından dolayı birer plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber