'Antalya Limanı, gümrük ihtisas kapısı olsun'

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya Limanı'nın gümrük ihtisas kapısı olması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Limanı'nı işleten Global Holding'e bağlı Port Akdeniz Limanı Ticaret Müdürü Özgür Sert, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol'u ziyaret ederek liman hakkında görüş alışverişinde bulundu. DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya Limanı'nın ithalat ve ihracat odaklı çalışması gerektiğini vurguladı. Erol, Antalya'da mutlaka tekstil, mobilya ve küçük ev aletleri ile ilgili ?İhtisas Gümrük Kapısı'na ihtiyaç olduğunu vurguladı. Demir yolu projesinin gerçekleşmesi halinde Antalya limanında hem yük hem de kruvaziyer turizminin daha da gelişeceğini anlatan Erol, "Antalya turizm kenti. 5 yıldızlı otellerimiz dünya standartlarının üzerinde. Dünya ülkeleriyle rekabet eden otellerimiz her yıl olmasa bile birkaç yıl ara ile mobilyalarını mutlaka değiştiriyor. Bu mobilyaların çoğu da ithal ediliyor. Bu nedenle Antalya'da mobilya ve dekorasyon, küçük ev aletleri ile tekstil sektörüyle ilgili ?İhtisas Gümrük Kapıları' oluşturulmalı." diye konuştu.

Antalya Limanı'nın sorunlarını DTO ile birlikte çözmek istediklerini belirten Özgür Sert ise limanının mermer ve maden sektörleri ağırlıklı çalıştığını vurguladı. Antalya Limanı'ndan bugüne kadar yaş meyve sebze ihracatı yapılmadığına dikkati çeken Sert, Antalya İhracatçı Birlikleri ile de bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Antalya Limanı'nda önemli yatırımlar yapmak istediklerini aktaran Sert, şöyle devam etti: "Antalya Limanı'nda sinerji oluşturmak istiyoruz. Limanın genişletilmesi ve kruvaziyer turizmin hareketlenmesi için bir takım çalışmalarımız var. Antalya Limanı'ndan yaş meyve sebze ihracatı hiç yok. Yaş meyve sebze ihracı ve ithalatının Antalya Limanı'ndan yapılması için Ro-Ro gemisi bile almak istiyoruz. Antalya'daki tüm sektörleri bir araya getirmek istiyoruz. Antalya Limanı'nın sadece yükleme boşaltma limanı olmasını değil ihracat ve ithalat limanı da olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber