Telekom'un CDMA lisansı yok

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, kamuoyunda son zamanlarda CDMA teknolojisinin sıkça tartışıldığını ancak tartışma götürmeyecek bir şekilde Telekom'un bu teknolojiyi kurmasının önüne geçildiğini söyledi.

Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Türk Telekom'un yaptığı temel telsiz telefon hizmeti ile internet hizmetinin, CDMA teknolojisi ile alakası yok. Türk Telekom zaten temel telsiz telefon hizmeti ile internet hizmetini 6 yıldır yapıyor. Türk Telekom geçmişte 3 defa müracaat etti ve kullandığı mevcut sistemini sökerek Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi gibi dağlık ve kablo döşenmesi zor bölgelere daha gelişmiş ve 3G cihazları destekleyen yeni bir sistem kurmak istediğini belirtti ama biz bunun yeni bir lisans konusu olduğunu belirterek bunu kamuoyuna, ihale zarfları açılmadan hemen önce açıkladık. Amacımız, kimsenin önünü kesmek değildi ama kamu kuruluşu olarak kamu yararını gözettik.'

Tayfun Acarer, kayıtdışı telefonların kayıt altına alınması için yapılan çalışmalara da değinerek, yazılım ve donanım ihale sürecinin devam ettiğini, söz konusu telefonların kayıt altına alınarak kayıt dışı telefonların bundan sonra Türkiye'ye girmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını anlattı. Acarer, bir soru üzerine, Telsim'in satışı konusunda da önemli adımlar atıldığını belirterek, sürecin eylül ayından itibaren hızlanacağını söyledi.

Hürriyet

Not: Bu açıklama www.8sutun.com'un iddiaları üzerine yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber