Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Başkanı Prof. Alkış, ?Yasanın değişmesini durdurmak ya da engellemek isteyenlere prim vermeyelim.? dedi.

Haber Giriş : 03 Ekim 2003 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Başkanı Prof. Alkış, ?Yasanın değişmesini durdurmak ya da engellemek isteyenlere prim vermeyelim.? dedi.

Üniversiteler Arası Kurul Başkanı (ÜAK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yasasının değişmesini kendisinin de istediğini belirterek, ?Yasanın değişmesini durdurmak ya da engellemek isteyenlere prim vermeyelim.? dedi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği yetkilileri, Prof. Dr. Alkış'ı rektörlük makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, öğretim üyeleri olarak YÖK yasasının değişmesini isteyenlerin yanında olduklarını açıkladı. Prof. Erdin, ?22 yıldır aşırı merkeziyetçi, antidemokratik, keyfi idareye olanak tanıyan, kişiye bağlı, hiyerarşik yapısı ve işleyişiyle yaşamını sürdüren YÖK sisteminin değişmesi nihayet gündemdedir. Üniversiteler arası Kurul'un daha önceleri hiç ele almadığı kanun değişikliği konusunun nihayet sizin başkanlığınız döneminde gündeme alınması sevindirici olmuştur.? dedi. Prof. Erdin, YÖK yasasını beğenmeyip değişmesini savunan Alkış'ın ÜAK başkanı olmasının da bir şans olduğunu vurguladı.

Rektör Alkış ise bu sözlere karşılık şunları söyledi: ?Aynen katılıyorum. Konjaktürün de oluşmasıyla başkanı olduğum kurula yeni yasayı koordine etme görevi düştü.? Prof. Alkış'ı ziyaret eden heyet, İstanbul Üniversitesi'nde rektörün baskısı yüzünden emekli olmak zorunda kalmış Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Nihal Saban ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Alpar Sergen'den oluştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber