Denetimlerde 4 iş yerine uygunsuzluk cezası

Amasya'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin 73 iş yerinde yaptıkları denetimde uygunsuzluk tespit edilen 4 iş yerine idari para cezası kesildiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Ramazan ayı boyunca özellikle simit ve pide fırınları, pastane ve marketler ile bayram öncesinde de tatlı imalatçıları ile şeker ve şekerleme satış noktalarının denetlendiğini söyledi.

İl merkezinde bakkal, market ve unlu mamul satış yeri ve benzeri satış noktalarında 40, lokanta, pide salonu kafeterya gibi toplu tüketim yerlerine de 33 denetim gerçekleştirildiğini, ağırlıklı unlu mamul üreticisi olan üretim yerlerine de 22 denetim gerçekleştirildiğini belirten Gülbay, "Bu denetimlerimiz sonucunda uygunsuzluk tespit edilen 2 adet üretim ve 2 adet satış noktası olmak üzere toplam 4 adet iş yerine idari para cezası kararı uygulanmıştır. Denetimlerimiz aralıksız hız kesmeden devam etmektedir" dedi.

Alışveriş esnasında, satın alınacak gıdaların son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesini öneren Gülbay, "Ramazan ayı olması sebebiyle 'ramazan yardım paketi' hazırlayan firmalardan alışveriş yaparken, mutlaka paketlerin içini açarak ürünlerin adet ve son kullanım tarihleri gibi etiket bilgilerini kontrol etmelerini ayrıca, uygun sıcaklık ve şartlarda muhafaza edildiğini mutlaka kontrol etmelerini bu şartları sağlayan paketleri tercih etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Gülbay, satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketicilerin Alo 174 gıda hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı. - Amasya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber