Mecburi hizmet'e dava için yönlendirme

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği, mecburi hizmetin kaldırılması için dava açıyor, ancak Türk Tabipleri Birliği'nin anketinden her 10 doktordan 3'ünün mecburi hizmet istediği ortaya çıktı

TÜRK Tabipleri Birliği'nin mecburi hizmetle ilgili olarak yaptığı anketten, her 10 doktordan 3'ünün mecburi hizmete ?evet' dediği çıktı. TTB'nin anketine göre, mecburi hizmeti destekleyenlerin oranı yüzde 29, desteklemeyenlerin oranıysa yüzde 71'de kaldı. TTB'nin anketine 3 bin 77 kişi katıldı. TTB, doktorları mecburi hizmetin kaldırılması için dava açmaya yönlendiriyor. TTB'nin bu konuda yaptığı açıklamada, ?Sağlık sisteminin sorunlarına çözüm üretmeyen devlet hizmeti yükümlülüğü işleminin yürütülmesinin durdurulması ve iptali için çabalarını sürdürmektedir. Bu uygulamadan etkilenen hekimlerin mağduriyetlerinin önlenebilmesi için bu hekimlerin Sağlık Bakanlığı'na bir dilekçe ile başvurup diplomalarını istemeleri gerekmektedir. Öngörü odur ki Bakanlık devlet hizmeti yükümlüğünü gerekçe göstererek bu isteme olumsuz yanıt verecektir. Bu aşamadan sonra bu yanıtla birlikte İdare Mahkemelerine dava açılması gerekmektedir. Sorun çözümüne katkı sunmayan son derece özensiz, hekimlere hürmet etmeyen bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Yasal süreçlerde Türk Tabipleri Birliği her türlü katkıyı vermeye hazırdır' denildi.

Star

Memurlar.net'in notu: Mecburi hizmet Kanun ile getirilmiştir. Kanunların iptali için Anayasa Mahkemesinde dava açmak gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Anayasa Mahkemesinde dava açma hakkı yoktur. Ancak dava açmak isteyenler açtıkları idari davalarda mahkemenin davayı Anayasa Mahkemesini götürmesini isteyebilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber