Boğazlıyan'da yer sorunu esnafla kooperatif yönetimini karşı karşıya getirdi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Boğazköy Sanayi Sitesi Kooperatif Yönetimi görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle bir grup esnafı mahkemeye verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazköy Sanayi Sitesi Kooperatif Yönetimi ile bir grup esnaf arasında yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. İddiaya göre, Kooperatif Yönetimi, özellikle tarımsal alet satışı yapan sanayi esnafına ürünlerinin teşhiri noktasında sınırlama getirdi. Tarımsal aletlerin teşhirini kaldırımlara taşırmadan sadece işyeri önünde yapılabileceğini duyuran kooperatif yönetimine tepki gösteren sanayi esnafı, "Zaten site alanı bomboş ve bir sürü atıl alan var. Bu alanlar boş duracağına ürünlerin rahatlıkla görülebileceği noktalara ürünlerimizi koymamız kimi niye rahatsız ediyor, anlamış değiliz. Bizim ürünlerimizi teşhir etmemiz niye göze batıyor. Kooperatif kendine iş arıyorsa, çözülmesi gereken çok daha ciddi sorunlar var." dediler.

Boğazköy Sanayi Sitesi Koperatif Başkanı Burhan Altun ise bazı tarım aletleri üreten sanayi esnafının kaldırımlara, yeşil alanlara ve yol kenarlarına tarım aletlerini koyduklarını belirterek,"Biz bu esnaflarımızı iki defa uyardık. Çünkü kaldırımlarda ve sanayimizdeki camimizin etrafı tarım aletleri ile doldu. Sürücüler araçları ile bu güzergahtan geçerken zorlanıyor. Biz esnafımıza sanayinin arkasındaki boş alanlara çekmelerini önerdik. Bazı esnaflarımız bizi haklı gördü ve malzemelerini oraya taşırken bazı esnaflarımız kaldırmadı. Bizde mahkemeye vermek zorunda kaldık." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber